Gevulde portobello

Weer een heerlijk recept van De Levensstijl Methode (DLM) coach Inge van der Wijden. Inge laat ook graag andere mensen mee genieten van haar kookinspiratie.
Gevulde portobello

BOODSCHAPPENLIJST

- 2 portobello's
- 100 g gamba's, garnalen of rivierkreeftjes (of een combinatie hiervan)
- ½ grote venkel of een heel kleintje
- 1 sjalotje
- 1 avocado
- 1 grote vlees- of pruimtomaat
- 1 of 2 kropjes Romeinse sla
- 6 roma tomaatjes
- bosje verse dille
- olijfolie
- citroen
- versgemalen (cayenne) peper
- zeezout (of zeekraal) naar smaak

Gerecht:

Portobello + Garnalen

Aantal personen:

Bereidingstijd:

30 min

Bereidingswijze

  • Grill de portobello's in de oven of in een grillpan tot ze enigszins rimpelig en donkerder van kleur zijn geworden. Leg ze hiervoor met de bolle kant naar beneden en snijdt het steeltje er voorzichtig uit. Misschien komt er wat vocht in de hoedjes, gooi dat weg. Je kunt de paddenstoelen besprenkelen met wat extra virgine olijfolie. Maal wat verse peper over de gegrilde portobello's en eventueel een heel klein beetje zeezout.

  • Maak ondertussen de vulling. Fruit een uitje in een beetje olijfolie en voeg daar de zeer fijngesneden venkel aan toe tot het geheel lichtbruin van kleur is. Snijd de vleestomaat in kleine stukjes en roer deze door het mengsel. Laat de tomaat maar kort mee opwarmen. Voeg vlak voordat je gaat eten de gamba's toe en roerbak deze mee tot ze mooi roze van kleur zijn of als je gare gamba's gebruikt, tot ze warm zijn.

  • Voeg als laatste de in kleine blokjes gesneden avocado toe en de fijngesneden dille. Bewaar ook wat dille om de gevulde portobello's straks mee te garneren. Maak op smaak met een snufje (cayenne) peper en desgewenst wat zeezout. Alternatief is zeekraal, een wat zoute smaak en dan hoef je zeker geen zeezout meer toe te voegen.

  • Leg de portobello's op een bedje van fijngesneden Romeinse sla met halve roma tomaatjes en eventueel nog wat fijngesneden venkel, besprenkeld met extra virgine olijfolie en citroensap.

  • Strooi de achtergebleven dille over het gerecht en druppel er desgewenst nog wat citroensap over.

Eet smakelijk!

 

ANDERE RECEPTEN:

Speltbrood

Volkoren speltbrood zonder gist

bekijk dit recept
StampotjevanInge

Stamppotje met zoete prei-uien jus

bekijk dit recept
Zuurkoolstampot zonder vlees

Zuurkoolstampot zonder aardappels

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie