Groentesoufflé

Lekker recept van DLM coach Inge van der Wijden.
Groentensouffle

BOODSCHAPPENLIJST

- 1 el kokosolie
- 2 uien
- 2 preien
- 1 rode puntpaprika
- 1 bosje lente-ui
- ½ tl kurkuma
- 1 tl kerriekruiden
- ¼ tl (cayenne)peper
- 9 eieren, dooiers van eiwit gescheiden
- 1 el zonneschijnkruiden (Sonnentor)

Gerecht:

Groenten + Eieren

Aantal personen:

Bereidingstijd:

45 min

Bereidingswijze

  • Doe in een ruime ovenschotel de kokosolie.

  • Snijd de gewassen uien, preien, paprika en lente-ui en voeg ze aan de kokosolie toe. Strooi er de kruiden, behalve de zonneschijnkruiden, over. Fruit dat mengsel aan in de voorverwarmde oven op 200°C.

  • Klop de eidooiers met de zonneschijnkruiden licht van kleur.

  • Klop daarna (en niet andersom, anders komt er eidooier bij het eiwit en wordt het niet meer stijf) de eiwitten met een snuf zeezout heel stijf.

  • Meng beide eimengsels en schep dit op de gesmoorde groenten in de ovenschotel. Plaats nog 25 minuten terug in de oven op 180°C. Het eimengsel moet lichtbruin verkleuren en de groenten moeten bubbelen. Daaraan kun je zien dat het heet genoeg is.

Eet smakelijk!

 

ANDERE RECEPTEN:

Groentewokmettempeh

Kleurrijke groentewok met tempeh en boekweit

bekijk dit recept
Zeeduivellamsoren

Gebakken zeeduivel

bekijk dit recept
Koolsalade

Koolsalade met zonnebloempitten

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie