Groentesoufflé

Lekker recept van DLM coach Inge van der Wijden.
Groentensouffle

BOODSCHAPPENLIJST

- 1 el kokosolie
- 2 uien
- 2 preien
- 1 rode puntpaprika
- 1 bosje lente-ui
- ½ tl kurkuma
- 1 tl kerriekruiden
- ¼ tl (cayenne)peper
- 9 eieren, dooiers van eiwit gescheiden
- 1 el zonneschijnkruiden (Sonnentor)

Gerecht:

Groenten + Eieren

Aantal personen:

Bereidingstijd:

45 min

Bereidingswijze

  • Doe in een ruime ovenschotel de kokosolie.

  • Snijd de gewassen uien, preien, paprika en lente-ui en voeg ze aan de kokosolie toe. Strooi er de kruiden, behalve de zonneschijnkruiden, over. Fruit dat mengsel aan in de voorverwarmde oven op 200°C.

  • Klop de eidooiers met de zonneschijnkruiden licht van kleur.

  • Klop daarna (en niet andersom, anders komt er eidooier bij het eiwit en wordt het niet meer stijf) de eiwitten met een snuf zeezout heel stijf.

  • Meng beide eimengsels en schep dit op de gesmoorde groenten in de ovenschotel. Plaats nog 25 minuten terug in de oven op 180°C. Het eimengsel moet lichtbruin verkleuren en de groenten moeten bubbelen. Daaraan kun je zien dat het heet genoeg is.

Eet smakelijk!

 

ANDERE RECEPTEN:

Yoghurtijsjes

Yoghurtijsjes

bekijk dit recept
StampotjevanInge

Stamppotje met zoete prei-uien jus

bekijk dit recept
Koolsalade

Koolsalade met zonnebloempitten

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie