Zuurkoolsalade

Salades zijn heel belangrijk voor de goede werking van onze darmen en de hele spijsvertering. Bovendien helpen ze om ander voedsel beter te verteren en leveren ze ons lichaam veel vitaminen en mineralen. Zuurkool is bovendien een rijke bron van calcium, magnesium en vitamine C.
Zuurkoolsalade2

BOODSCHAPPENLIJST

- 150 g bio zuurkool (naturel)
- 75 g veldsla
- 4 grote bladeren eikenbladsla
- ½ paprika
- ½ komkommer
- ½ rode ui
- 2 el olijfolie extra virgine
- versgemalen peper

Gerecht:

Aantal personen:

Bereidingstijd:

7 min

Bereidingswijze

  • Laat de zuurkool uitlekken. Schil de ui en snijd deze in kleine blokjes.
  • Was de veldsla en eikenbladsla goed. Scheur de eikenbladsla in stukjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Snijd de komkommer in halve plakjes.
  • Meng alle groenten door elkaar. Voeg de olijfolie toe en breng deze op smaak met versgemalen peper.

 

ANDERE RECEPTEN:

hollandse pompoensoep

Hollandse pompoensoep

bekijk dit recept
Zuurkoolstampot zonder vlees

Zuurkoolstampot zonder aardappels

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie