20 kilo afgevallen en mijn leverwaardes na een half jaar waren helemaal goed!

caroline idema
Caroline Idema

Het is morgen een jaar geleden dat ik het boek 'de Levensstijl Methode' zag liggen bij mijn sportschool. Ik had op dat moment problemen met mijn lever (vermoedelijk ontstaan door medicijn gebruik en dagelijks een paar wijntjes). Een flink aantal leverwaardes waren véél te hoog en ondanks alle maatregelen die ik al genomen had (geen medicatie en geen alcohol) zakten ze nauwelijks.

Het boek zag er inspirerend uit en ik bestelde het onmiddellijk. De dag daarna begon ik erin te lezen en ik stopte pas toen ik het uit had. Alles wat hierin beschreven stond 'klonk' voor mij zo logisch. Het roer ging onmiddellijk om. Ik kocht ook het kookboek en ik volgde alle adviezen van Asja op. Ik was al gewend drie keer per week flink te bewegen bij de sportschool en beschouwde dat als ontspanning, maar ontdekte dat ik meer moest doen of beter juist niet doen om me te ontspannen. Zo ben ik nu inmiddels een trouwe bezoeker aan de sauna en lig ik geregeld in bad (die al vier jaar niet gebruikt was....;-). Ik doe twee keer per week een cardio training bij een sport- en voedingscoach en daarnaast ben ik in het voorjaar begonnen met een paar keer in de week te lopen.
Mijn leverwaardes waren binnen drie maanden een heel stuk lager en na een half jaar was alles helemaal oké.
Mijn gewicht is ook drastisch omlaag gegaan, ik ben inmiddels 20 kilo lichter. Van maat 46 naar 40. Ik voel me fit en jonger dan een aantal jaren geleden.
Zoals velen had ik door de jaren heen, ik ben inmiddels 53, al vele diëten uitgeprobeerd. Telkens veel kilo's lichter en na een tijdje alles er weer bij aan gegeten. Ik weet eigenlijk zeker dat dat dit keer niet gaat gebeuren. Deze manier van leven en eten blijf ik gewoon doen. Het voelt namelijk ook helemaal niet als een dieet!: Ik geniet van wat ik eet, ik eet lekker, gezond en eigenlijk best veel!
Een jaar lang heeft de spreuk die ik in Asja's boek las op mijn whitebord gestaan: ik eet om te leven! (niet: ik leef om te eten). Deze spreuk is een eyeopener voor mij geweest.
Via deze weg wil ik Asja bedanken, voor haar prachtige boeken en de inzichten die ze mij gegeven heeft!

Caroline Idema

ANDERE SUCCESVERHALEN:

tineke pouw 300x225

Vroeger kon ik amper mijn werk volbrengen, nu barst ik van energie!

martin dijkstra 300x269

Ik kreeg te horen van mijn huisarts dat mijn bloeddruk en suiker weer helemaal goed zijn!

CarlaGerth

35 kilo afgevallen en voel me geweldig

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie