De kilo´s gingen er bij ons allebei meteen van af en we voelden ons met de dag energieker

AnitaRene
René en Anita Botman

Wij zijn René (53) en Anita (50)
Een aantal jaar geleden kregen wij van een vriendin de tip over de levensstijlmethode van Asja. Onze vriendin had in die tijd een spastische darm en suikerintolerantie. Ze heeft de boeken van Asja aangeschaft en zichzelf door haar methode wegwijs gemaakt om zo een veel gezonder eetpatroon aan te nemen en daardoor haar klachten te laten verdwijnen. En met succes! Ook ik kocht het boek. Keer op keer pakte ik het boek om mezelf ook een gezondere levensstijl aan te meten. 

Door gebrek aan discipline lukte me dit toch niet helemaal, allemaal smoesjes zoals ‘het kost teveel tijd om zo te gaan eten’, ‘ik moet te veel laten staan’ of ‘ik weet niet of ik alles wel zo lekker vind’.

Ondertussen in de 7 jaar dat wij gelukkig met elkaar zijn, is er elk jaar een kilo bijgekomen, ondanks sporten en echt niet al te ongezond eten. Ik moet toegeven dat ik wel altijd met eten bezig ben omdat ik altijd trek heb en dan is het niet alleen fruit of iets gezonds maar bijvoorbeeld ook een lekkere tulband of cake maken. En als het erover ging om te gaan lijnen dan was het steevast; ik wil er minstens 5 kilo af hebben, nou ja eerst maar 3 en met 2 ben ik ook al blij! De kinderen moesten er al om lachen, zo…dat gaat snel van 5 naar 3 kilo. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nooit voor mogelijk had gehouden dat het ons ook echt zou gaan lukken.

Het moment dat ik echt om was, dat mijn man op z'n werk een health check kreeg en daaruit bleek dat zijn gewicht te zwaar, bloeddruk te hoog en ook het cholesterolgehalte aan de hoge kant was.
Op datzelfde moment kwam het 12 weken online programma Health & Body Guide aan mij voorbij! Een welkome verassing en stimulans om onze missie misschien te doen slagen. Samen toch zeker 15 kilo te zwaar en dan deze kans, dit moesten we samen met beide handen aangrijpen.
De eerste week was een soort proefweek, dit was in de kerstweek. Ik kon me toeleggen op het programma omdat ik 2 weken vrij heb in de periode van de Kerst. Daarna begonnen de 12 weken echt serieus. Ik moet zeggen dat we in die eerste week al snel de knop om hadden. En met nog 12 weken te gaan, we er zeker positief tegenaan gingen. Het is verfrissend om na 30 jaar altijd dezelfde recepten te gebruiken het nu eens totaal anders aan te pakken.
De groente en fruitafdeling van de supermarkt werd zo ons favoriet. Ook de natuurwinkel en de Turkse supermarkt was een genot om te bezoeken. Zoveel groente, fruit en overige etenswaren die we nog nooit hadden klaargemaakt of geproefd.
Elke week een grote doos groente en fruit in huis zodat we er op los konden variëren. Ook meer vis en vegetarisch werden al snel heel gewoon in ons eetpatroon opgenomen.
Door het online programma werden de combinaties die je kan nemen zo duidelijk en overzichtelijk, makkelijker kan niet. Ook de workout oefeningen in het programma op de avonden dat we niet sporten zijn goed te doen, je voelt echt dat het werkt en dat je meer kan dan dat je voor mogelijk hebt gehouden. De mat in de hoek van de kamer en zodra er s’ morgens of s’ avonds een kwartier over was even de workout.

De kilo´s gingen er bij ons allebei meteen van af. We voelden ons met de dag energieker en zeer tevreden en dat zonder honger te lijden, we wisten niet dat dit mogelijk was. Door de ontspanningsoefeningen, vooral de ademhalingsoefeningen, werden we relaxter. Dat heeft gezorgd voor een diepere nachtrust.
Wat ons vooral meteen op ging vallen is dat we na het eten geen dip meer kregen. Dit was altijd ons zwaktemoment van snoepen. We hebben nu na het eten ook veel meer zin in allerlei activiteiten, zoals naar de sportschool gaan of lekker een stuk wandelen. Niet zoals we daarvoor deden, op de bank neerploffen met het idee ‘zo was het wel weer genoeg voor vandaag, hard gewerkt, lekker gegeten, kopje koffie of thee met iets erbij en verder even niets’.

We zijn nu 12 weken verder en hebben het programma met succes afgerond, we zijn samen 13 kilo afgevallen. Mijn man gaat nog even door met nog ongeveer 3 kilo te gaan, ik heb mezelf de gezonde levensstijl aangemeten en ga dit zeker vast blijven houden.

Met de lekkere recepten, sporten en op z´n tijd een gezond extraatje zoals de heerlijk dadelcake of tulband uit jouw receptenboek komen wij er wel! Wij zijn dan ook zeer tevreden en erg blij dat we dit programma hebben gevolgd, het kwam precies op het goede moment!

Asja, we willen je bedanken voor het goede online programma, een investering voor de toekomst met een gezond eetpatroon dat niemand ons meer af neemt! Bedankt Asja en heel veel succes voor de toekomst, wij blijven jou trouw en blijven je ook volgen.

Veel liefs, René en Anita

ANDERE SUCCESVERHALEN:

petra stolze 300x300

Jouw belofte van een platte buik leek een utopie maar inmiddels is het aardig waar!

marianne loggers

Bij de medische controle verklaarde mijn arts dat mijn conditie de afgelopen 25 jaar niet zo goed is geweest als nu…

caroline idema

20 kilo afgevallen en mijn leverwaardes na een half jaar waren helemaal goed!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie