Ik ben zo onder de indruk van deze simpele levensstijl...

Sonja

Hallo Asja,
Ik heb jouw boeken aangeschaft en ben zo onder de indruk van deze simpele levensstijl! Ik noem het met opzet simpel, omdat het niets te maken heeft met tellen van calorieën of met een verbod op een bepaald voedingsmiddel. Ik ben ook op jouw seminar van 26 juni geweest en daar vroeg je om verhalen. Ik heb het mijne opgeschreven, omdat ik zo enthousiast ben. Ik ben nog volop in het leerproces, maar de juiste keuzes maken gaat steeds makkelijker!

Eigenlijk was ik de hele dag bezig met eten en niet eten. Ik voelde me sterk al ik een maaltijd oversloeg . Ik dacht goed bezig te zijn als voor de lunch een Milky Way op had, toch minder calorieën dan een paar boterhammen met kaas? Uiteindelijk sloegen zulke periodes van weinig eten altijd om in enorme snaaibuien. Het maakte me niet uit als het maar veel, vet en calorierijk was.
Het resultaat na 25 jaar? Ongeveer 15 kilo zwaarder dan toen, weinig energie over, een trage stofwisseling en vooral weinig kennis van voedsel. Maar een paar maanden geleden ben ik gaan lezen over voeding en dieet en heb zo veel nieuwe dingen geleerd. Het verrassende is dat het geen revolutionaire inzichten zijn of ingewikkelde recepten. Ik ga juist meer eten, maar ik ga eten wat mijn lichaam nodig heeft!
Langzaamaan heb ik veranderingen aangebracht, in mijn ontbijt (meer granen), in mijn tussendoortjes (fruit en noten), mijn broodbeleg en mijn avondeten (peulvruchten, granen, eiwitten). Het gaat om wat je eet en wanneer je het eet! Nu begrijp ik pas echt waarom een dieet met calorieën tellen of afgepaste porties onzin is, van belang is juist een goede keuze te maken. Ik hoef niet elke maandag opnieuw te beginnen, dit is voor het leven, dit kan ik volhouden.
Er gaat een wereld voor me open. Ik struin natuurwinkels af op zoek naar fijne producten, ik probeer me te houden aan de voedingscombinaties die Asja me leert in haar boeken, ik beweeg elke dag minstens een uur door veel te fietsen en te sporten. Wat eet ik heerlijk en wat voel ik me er goed bij. Langzaamaan verlies ik kilo’s, in plaats van 1 keer in de week heb ik minstens 1 keer per dag ontlasting, ik krijg meer conditie en spieren, mijn kleding begint wijd te vallen. Ik hoef mezelf niets te ontzeggen en begrijp nu waar die vreetbuien vandaan kwamen: mijn lichaam schreeuwde om gezond voedsel!
Ik wist niet dat het zo simpel was. Het blijkt niet om mijn gebrek aan wilskracht te gaan, maar ik zorgde niet goed voor mijn lichaam. Met dit inzicht is het zo gemakkelijk geworden om de juiste keuzes te maken en vooral ook dingen af te slaan. Ik kies niet meer voor dat slagroomgebakje, het is helemaal niet zo lekker als het er uit ziet en mijn lijf kan er maar weinig mee.
Toch blijft er een duiveltje op mijn schouder zitten en roept nog wel eens: weet je nog hoe lekker chips was? Weet je nog hoe je genoot van chocola? Soms geef ik er aan toe en baal ik, maar het lukt me steeds vaker om dat duiveltje te negeren!
Ik hoop nog veel boeken van je tegemoet te zien! Ik ben in elk geval zo blij!
Groet, Sonja

ANDERE SUCCESVERHALEN:

martin dijkstra 300x269

Ik kreeg te horen van mijn huisarts dat mijn bloeddruk en suiker weer helemaal goed zijn!

caroline idema

20 kilo afgevallen en mijn leverwaardes na een half jaar waren helemaal goed!

tineke pouw 300x225

Vroeger kon ik amper mijn werk volbrengen, nu barst ik van energie!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie