Gebakken zeeduivel

Lamsoren zijn zeegroenten. Ze smaken ziltig en passen daarom perfect bij visgerechten. Lamsoren zijn een rijke bron van mineralen zoals calcium en ijzer. Je kunt de lamsoren 3-4 dagen in de koelkast bewaren.
Zeeduivellamsoren

BOODSCHAPPENLIJST

- 4 moten zeeduivel
- 300 g lamsoren
- 10 knoflook tenen
- olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- zeezout

Gerecht:

Vis + Groenten

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ca. 15

Bereidingswijze

  • Bestrooi de zeeduivelmoten met zout en peper. Doe een beetje olie in de koekenpan en bak de zeeduivelmoten van beide kanten gaar.

  • Snijd ondertussen de knoflooktenen klein en bak ze in de olie. Doe de lamsoren bij de knoflook. Bak even aan en verdeel de lamsoren op de borden.

  • Leg de zeeduivel er bovenop en garneer het met de gebakken knoflook.

Tips

  • in plaats van zeeduivelmoot kun je zalmmoot gebruiken
  • in plaats van lamsoren kun je spinazie of Chinese kool gebruiken

 

ANDERE RECEPTEN:

pompoensoep

Hollandse pompoensoep

bekijk dit recept
Gevulde portobello

Gevulde portobello

bekijk dit recept
Zuurkoolstampot zonder vlees

Zuurkoolstampot zonder aardappels

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie