Gemarineerde kip uit de oven

Deze gemarineerde kip is heerlijk en makkelijk klaar te maken. Het bereiden in de oven heeft veel voordelen, zowel voor de gezondheid als voor de smaak. Je hoeft geen vet te gebruiken. Als je groenten in je gerecht verwerkt, heb je een complete maaltijd. Nog een verse salade erbij en genieten!
Gemarineerdekip

BOODSCHAPPENLIJST

- 4 bio of maiskippenpoten
- 1 el olijfolie extra virgine
- 6 teentjes knoflook
- ¼ tl kurkuma
- ¼ tl cayennepeper
- ½ tl gemberpoeder
- versgemalen zwarte peper
- Keltisch of Hymalayazout
- 3 tomaten
- 1 witte ui
- 1 courgette
- 1 puntpaprika
- 8 grote champignons

Gerecht:

Kip + Groenten

Aantal personen:

Bereidingstijd:

45 min

Bereidingswijze

  • Schil de knoflook en pers deze uit in een kleine kom. Meng de knoflook met de olie, kurkuma, cayennepeper, gemberpoeder, zwarte peper en zout.

  • Was de kippenpoten en droog ze af met keukenpapier. Wrijf ze in de knoflookmarinade. Leg de kippenpoten in de ovenschaal. Het is nog lekkerder als je de kippenpoten een uur van tevoren al marineert.

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de schaal in de oven en bak de kippenpoten in 40 min gaar.

  • Snijd de tomaten door de helft. Schil de ui en snijd hem door de helft. Snijd de courgette in dikke plakken. Snijd de paprika door de helft en haal er de zaadjes uit.

  • Haal de ovenschaal met de kippenpoten na een half uur uit de oven. Verdeel alle groenten in de ovenschaal rond en tussen de kippenpoten. Zet de ovenschaal meteen weer terug en bak de groenten de laatste 10 minuten mee.

 

ANDERE RECEPTEN:

Erwtensoep

Erwtensoep met vegetarische balletjes

bekijk dit recept
pompoensoep

Hollandse pompoensoep

bekijk dit recept
Koolsalade

Koolsalade met zonnebloempitten

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie