Gevulde paprika

Dit vegetarische recept komt uit mijn boek 'Slank & Fit! Het Kookboek' en is ideaal als avondmaaltijd. Tip: als het overblijft, kun je de gevulde paprika de volgende dag als lunch nemen. Heerlijk!
Gevulde paprika

BOODSCHAPPENLIJST

- 100 g zilvervliesrijst
- 50 g wilde rijst
- 4 rode paprika’s
- 2 uien
- 150 g champignons
- 400 g spinazie
- 200 g tomaten
- 100 g lente-ui
- 3 el olijfolie
- 125 ml groentebouillon
- versgemalen peper
- Keltisch of Himalayazout

Gerecht:

Rijst + Groente

Aantal personen:

Bereidingstijd:

90 min

Bereidingswijze

  • Kook de rijst. Snijd de ‘deksels’ af van de paprika en verwijder de pitjes. Schil de uien en snijd ze in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in gehalveerde plakjes. Fruit de uien en de champignons in de olie 3 minuten. Was de spinazie, blancheer, giet af en snijd klein.

  • Doop de tomaten in kokend water en haal de schil eraf. Snijd de tomaten in blokjes en de lente-ui in ringen. Vermeng alle ingrediënten en maak op smaak met zout en peper.

  • Vul de paprika’s met het rijstmengsel, zet de ‘deksels’ erop en leg ze verticaal in een ovenschaal, die met vet besmeerd is. Doe het bouillon in de schaal en bak de paprika’s in de voorverwarmde oven op 200 ºC 20 minuten. Bedek de paprika’s met aluminiumfolie en bak ze nog 30 minuten.

 

ANDERE RECEPTEN:

Koolsalade

Koolsalade met zonnebloempitten

bekijk dit recept
Erwtensoep

Erwtensoep met vegetarische balletjes

bekijk dit recept

Reacties

Plaats een reactie