Ghee, geklaarde boter

Ghee is geklaarde boter, dat betekent dat de eiwitten zoals caseïne, lactose (melksuiker) en andere bestanddelen uit de boter zijn verwijderd. Ghee is zuiver, zacht van smaak en geschikt om verhit te worden.
Ghee

BOODSCHAPPENLIJST

3 pakken ongezouten grasboter of een andere biologische ongezouten boter
Andere benodigdheden:
een hele fijne zeef

Gerecht:

Aantal personen:

Bereidingstijd:

7 min

Bereidingswijze

  • Doe de boter in een (steel)pan en laat het smelten op een laag vuur. Breng het aan de kook en laat het een paar minuten op een laag vuur doorkoken. Doe het vuur uit en laat het een beetje afkoelen. Doe dit niet te lang, want het moet vloeibaar blijven. De boter scheidt zich in twee delen. De gele vloeibare boter kun je overgieten in een schaal en het onderste witte gedeelte kun je weggooien. Daar zitten caseïne, lactose en andere stoffen in. Gebruik bij het overgieten een hele fijne zeef, een kaasdoek of een koffiefilter. De witte massa moet niet gaan lekken door de zeef.

  • Deze geklaarde en gezonde boter kun je voor alles gebruiken: zowel op je brood als voor het bakken en braden is het geschikt. Je kunt zelfs, als je last hebt van constipatie, elke ochtend een theelepel op de nuchtere maag innemen.

Wil je meer weten over deze geklaarde boter ofwel ghee, lees mijn blog:

ROOMBOTER EN GHEE

 

ANDERE RECEPTEN:

Gevulde paprika

Gevulde paprika

bekijk dit recept
rijstsalade met norivellen

Koude rijstsalade met norivellen

bekijk dit recept
Aspergesoep2

Aspergesoep met dragon

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie