Hüttenkäseomelet met knoflook

Als je in de middag thuis eet, zoals in het weekend, dan is omelet ideaal als lunch. Deze omelet onderscheidt zich door een pittige smaak. Dit komt door het gebruik van knoflook en chilipeper. Beide zijn super gezonde ingrediënten die de meesten van ons te weinig gebruiken. Laat je verrassen en geniet!
Huttercaseomelet

BOODSCHAPPENLIJST

- 2 eieren
- 100 g hüttenkäse
- 4 teentjes knoflook
- 1 mini chilipeper of ¼ normale chilipeper
- 1 ui
- 1 el olijfolie extra virgine
- versgemalen peper
- Himalayazout
- 50 g veldsla

Gerecht:

Eieren + Kaas

Aantal personen:

Bereidingstijd:

10 min

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de ui en knoflook. Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn. Snijd de steeltjes van de chilipeper eraf en snijd de peper fijn.
  • Voeg de hüttenkäse, knoflook en chilipeper aan de eieren toe en roer deze erdoor.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit er de ui in tot deze glazig zijn geworden.
  • Giet het eiermengsel in de koekenpan en roer het door de uien. Bak de omelet op een middelhoog vuur met een deksel erop.
  • Maak met een spatel een scheiding in het midden. Pak de helft van de omelet en leg deze op een bord. Leg de veldsla erop en bedek deze met de tweede helft.

Tip:

  • Veldsla kun je vervangen door jonge spinazie of eikenbladsla.

 

ANDERE RECEPTEN:

Bladerdeeg gevuld

Gevuld bladerdeeg

bekijk dit recept
pompoensoep2

Hollandse pompoensoep

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie