Koolsalade met zonnebloempitten

Deze heerlijke frisse salade kun je als lunch maken, maar ook als voorgerecht bij je avondeten. Ook voor tussendoor als je veel trek hebt is het ideaal.
Koolsalade

BOODSCHAPPENLIJST

- ¼ spitskool
- 2 grote vleestomaten
- ¼ venkel
- 15 g alfalfa
- 10 g verse koriander
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el olijfolie
- zeezout
- versgemalen peper

Gerecht:

Groenten + Zonnebloempitten

Aantal personen:

Bereidingstijd:

5 min

Bereidingswijze

  • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op een middelmatig vuur tot ze lichtbruin zijn geworden. Schep ze steeds om zodat ze niet verbranden. Laat ze een paar minuten afkoelen.

  • Snijd de spitskool en de koriander fijn. Snijd de venkel in blokjes en de tomaten in stukken. Meng alle groenten in een kom. Voeg de olie toe en maak de salade op smaak met zeezout en versgemalen peper.

  • Schep de geroosterde zonnebloempitten over je salade heen en eet smakelijk!

 

ANDERE RECEPTEN:

Speltbrood

Volkoren speltbrood zonder gist

bekijk dit recept
Lunchsalade met basilicumspread

Lunchsalade met basilicumspread

bekijk dit recept
Erwtensoep

Erwtensoep met vegetarische balletjes

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie