Pannenkoeken van havermout

Pannenkoek

BOODSCHAPPENLIJST

- 75 g havermout
- 110 g boekweitmeel
- 400 ml bio sojamelk naturel of rijstmelk
- 2 el olijfolie
- zeezout

Gerecht:

Havermout

Aantal personen:

tot 

Bereidingstijd:

10 min

Bereidingswijze

  • Meng het havermout met het boekweitmeel. Voeg de sojamelk of rijstmelk toe en klop het geheel tot een glad beslag. Roer de olijfolie erdoor. Maak desgewenst op smaak met een beetje zeezout.

  • Vet de koekenpan in met olijfolie, kokosvet of geklaarde boter en warm deze goed op. Giet het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoeken van beide kanten tot ze goudbruin zijn.

Vind je deze pannenkoeken ook zo heerlijk?

Deel dan dit recept met je vrienden en like deze pagina. Laat ook hen kennis maken met jouw gezonde levensstijl!

 

ANDERE RECEPTEN:

gevulde avocado

Gevulde avocado met een eitje

bekijk dit recept
Gevulde paprika

Gevulde paprika

bekijk dit recept
pompoensoep2

Hollandse pompoensoep

bekijk dit recept

Reacties

  • Monique schreef op 20 januari 2017:

    Wat bind deze pannenkoeken? Het klinkt heerlijk met havermout en spannend om een keer boekweitmeel te gebruiken, maar lijkt me lastig bakken zonder een ei erbij?

  • Asja Tsachigova schreef op 16 juni 2016:

    Miriam, dat je havermoutvlokken hebt gemalen, moet geen verschil uitmaken. Het kan aan de rijstemelk liggen. Als er toevoegingen inzitten, dan kan het gaan plakken. Je kunt het een keer met een andere soort plantaardige melk proberen. Het is ook belangrijk om de koekenpan goed warm te laten worden voordat je het beslag erin giet.

  • Miriam schreef op 15 juni 2016:

    Ik heb de havermoutvlokken gemalen en dat gemengd met het boekweitmeel.
    Daarna de stappen gevolgd als hierboven beschreven. Ik heb gebruik gemaakt van rijstmelk. In de pan lukt het echter niet om er een pannenkoek van te maken.
    Als ik de pannenkoek om wil draaien blijft deze plakken en valt helemaal uit elkaar. Heb ik iets fout gedaan?

Plaats een reactie