Pastinaakfrietjes
De saus van cashewnoten is een ideale vervanging voor mayonaise. Gezond eten is dus helemaal niet moeilijk, maar wordt juist steeds exotischer :-).
BOODSCHAPPENLIJST
- 500 g pastinaak- 3 takjes tijm
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- versgemalen peper
- Keltisch of Himalayazout
Voor de saus
- 75 g cashewnoten (geweekt 4 uur in water)- 3 el cashewnoten melk of amandelmelk
- 1 el citroensap
- snufje Keltisch of Himalayazout
Gerecht:
GroenteAantal personen:
Bereidingstijd:
40 minBereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pastinaak en snijd in frietjesvorm. Meng de frietjes met de olie, paprikapoeder, versgemalen peper en het zout.
- Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en ris de tijmblaadjes eroverheen. Bak de frietjes in de voorverwarmde oven 20 minuten. Haal de frietjes uit de oven en schud ze om.
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 260 graden en zodra de oven deze temperatuur heeft bereikt, leg de frietjes terug in de oven. Bak ze nog 10 minuten tot ze krokant zijn geworden.
- Maak ondertussen de saus. Mix daarvoor alle ingrediënten voor de saus in de blender.
Waarom zijn pastinaakfrietjes beter dan aardappelfrietjes?
In mijn boek De Levensstijl Methode leg ik uit wat er in je darmen gebeurt als je aardappels met vlees eet. Maar dat gebeurt niet als je de aardappelfrietjes vervangt door pastinaakfrietjes. Aardappelen zijn verder gezond als je ze op de juiste manier combineert, maar in combinatie met vlees maken ze een beerput van je darmen. Met mijn boek kun je leren hoe je de juiste combinaties kunt maken om te zorgen dat je darmen gezond worden en blijven.
Aan het eten van pastinaken heb je een extra voordeel. Pastinaak zit namelijk boordevol essentiële mineralen en spoorelementen zoals calcium, kalium, ijzer en fosfor en vitaminen zoals B en C.
Pastinaakfrietjes met de saus van cashewnoten maken je maaltijd af en extra gezond.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie