Pompoenrisotto

Pompoenrisotto

BOODSCHAPPENLIJST

- 400 g volkoren risottorijst
- 1 kleine pompoen
- 150 g kastanjechampignons, schoongeboend en doormidden gesneden
- 100 g cherrytomaatjes, doormidden gesneden
- 5 tenen knoflook, fijngesneden
- ½ verse chilipeper, fijngesneden, of ½ tl gedroogde chilikruiden
- 1 liter groentebouillon of water
- 7 el olijfolie
- zeezout & versgemalen peper
Optioneel:
- 80 g harde geitenkaas of Parmezaanse kaas, geraspt

Gerecht:

Rist + Pompoen

Aantal personen:

Bereidingstijd:

40 min

Bereidingswijze

  • Snijd de pompoen doormidden, haal de pitten eruit en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2,5 centimeter.

  • Warm 4 eetlepels olijfolie in een diepe koekenpan of een pan op. Leg de blokjes pompoen erin en bak ze op een middelhoog vuur 2 minuten tot ze een mooi korstje krijgen. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de kastanjechampignons, de tomaatjes en de chilipeper toe en bak ze 2 minuten mee. Zet het vuur iets lager en laat het geheel nog ongeveer 8 minuten pruttelen tot de pompoen gaar is.

  • Warm ondertussen in een andere koekenpan 3 eetlepels olijfolie op. Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerend 2 minuten op een laag vuur. Voeg er al roerend ongeveer het vijfde deel van de bouillon of water toe (de bouillon is niet noodzakelijk omdat de risotto een lekkere smaak krijgt van de pompoen, daarom kun je ook water gebruiken). Blijf regelmatig roeren tot de rijst de vocht volledig heeft opgenomen. Schep opnieuw een deel van de bouillon bij en herhaal dat tot de rijst gaar is. De rijst moet zacht zijn maar nog wel beet hebben. Mocht de bouillon op zijn voordat de rijst gaar is, kun je extra kokend water toevoegen.

  • Roer de rijst door het groentemengsel heen en laat het geheel nog ongeveer 3 minuten op een laag vuur gaar worden.

  • Optioneel: roer de kaas erdoor tegelijk met de rijst.

 

ANDERE RECEPTEN:

StampotjevanInge

Stamppotje met zoete prei-uien jus

bekijk dit recept
Yoghurtijsjes

Yoghurtijsjes

bekijk dit recept
Bladerdeeg gevuld

Gevuld bladerdeeg

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie