Witte bonen met amandelpesto

Bonen zijn een ideale aanvulling binnen een gezonde levensstijl. Vanwege de eiwitten waar bonen rijk aan zijn, zijn ze vooral ideaal als je veel sport.
Witte bonen met amandelpesto

BOODSCHAPPENLIJST

- 700 g (2 potjes) witte bonen
- 100 g amandelen
- 6 teentjes knoflook
- 25 g verse oregano
- ½ tl chilipeper
- ¼ tl kurkuma
- 5 el olijfolie
- 2 uien
- 1 grote venkel
- 2 tomaten
- 100 g tomatenpasta
- versgemalen peper
- Keltisch of Himalayazout

Gerecht:

bonen + groenten

Aantal personen:

Bereidingstijd:

25 min

Bereidingswijze

  • Doe de amandelen, knoflook, verse oregano, chilipeper en kurkuma in de blender en maak er een pesto van.
  • Schil de uien en snijd ze in blokjes. Snijd de venkel en tomaten in blokjes.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit er de uien in tot ze glazig zijn geworden. Voeg de venkel en tomaten toe en roerbak ze een paar minuten mee. Roer de tomatenpasta erdoor.
  • Voeg de pesto en de bonen toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en roerbak alles nog 2 minuten.

Tip: Als je gedroogde witte bonen gebruikt, zet ze dan een dag ervoor voor ongeveer 24 uur in de week. Kook ze daarna in ongeveer 2 uur gaar.

 

ANDERE RECEPTEN:

Erwtensoep

Erwtensoep met vegetarische balletjes

bekijk dit recept
Zeeduivellamsoren

Gebakken zeeduivel

bekijk dit recept
Gevulde portobello

Gevulde portobello

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie