Witte bonen met amandelpesto
Bonen zijn een ideale aanvulling binnen een gezonde levensstijl. Vanwege de eiwitten waar bonen rijk aan zijn, zijn ze vooral ideaal als je veel sport.
BOODSCHAPPENLIJST
- 700 g (2 potjes) witte bonen- 100 g amandelen
- 6 teentjes knoflook
- 25 g verse oregano
- ½ tl chilipeper
- ¼ tl kurkuma
- 5 el olijfolie
- 2 uien
- 1 grote venkel
- 2 tomaten
- 100 g tomatenpasta
- versgemalen peper
- Keltisch of Himalayazout
Gerecht:
bonen + groentenAantal personen:
Bereidingstijd:
25 minBereidingswijze
- Doe de amandelen, knoflook, verse oregano, chilipeper en kurkuma in de blender en maak er een pesto van.
- Schil de uien en snijd ze in blokjes. Snijd de venkel en tomaten in blokjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en fruit er de uien in tot ze glazig zijn geworden. Voeg de venkel en tomaten toe en roerbak ze een paar minuten mee. Roer de tomatenpasta erdoor.
- Voeg de pesto en de bonen toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en roerbak alles nog 2 minuten.
Tip: Als je gedroogde witte bonen gebruikt, zet ze dan een dag ervoor voor ongeveer 24 uur in de week. Kook ze daarna in ongeveer 2 uur gaar.
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie