BLOG

Biologisch eten, is het altijd goed?

Biologisch.eten

 

Biologische voeding is een zeer gezonde keuze, omdat het onbespoten voeding is, er bij de bouw ervan aandacht is voor de natuur en er geen kunstmest aan te pas komt. Alle giftige en ziekmakende stoffen die dus wel in en op andere producten zitten, heb je bij biologische producten niet. Voor je lichaam en de natuur is het overstappen op biologische voeding dus erg voordelig. Het kost iets meer, maar je krijgt er heel veel voor terug. Gelukkig zijn er tegenwoordig in biologische winkels en reguliere supermarkten steeds vaker aanbiedingen omtrent biologische producten. Via de website van stichting Wakker Dier kun je je bijvoorbeeld inschrijven voor de Wakkere Winkelaar. Dit is een wekelijkse nieuwsbrief waarin alle aanbiedingen van biologische producten per winkel staan opgesomd. Heel handig!

Natuurlijk is er ook een nadeel aan biologische producten: de kans op besmetting met parasieten is groter door de afwezigheid van bestrijdingsmiddelen. Sommige parasieten kunnen onze gezondheid behoorlijk ondermijnen en ziektes veroorzaken. Als je dus voor eerlijk biologisch eten kiest, zorg dan dat je je producten goed wast. Als extra maatregel tegen parasieten kun je knoflook, uien en pompoenpitten in je gerechten gebruiken. Deze drie ingrediënten zijn bekende bestrijders van parasieten en voorkomen dat ze schade aanrichten, als je ze binnenkrijgt.

Met biologische groenten en fruit is het duidelijk. Ze hebben geen ingrediëntenlijst. Maar hoe zit het met de biologische voedingsmiddelen die gefabriceerd zijn? Een enorm pluspunt ten opzichte van niet-biologische voedingsmiddelen is dat er geen E-nummers aan toegevoegd zijn. Dat geldt helaas niet voor toegevoegde suiker. Let daar dus ook op bij biologische voedingsmiddelen!

Inschrijven voor de Wakkere Winkelaar kan via:

Wakker Dier

 

ANDERE BLOGS:

miso 2
24
feb
2014

Wat is miso?

Lees meer »
Ziektes
8
apr
2013

Invloed van levensstijl en voeding op ziektes

Lees meer »
Cress Collage
25
jun
2013

WiFi, hoe zit dat nou?

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie