BLOG

Dankbaar zijn

Dankbaar

 

Lieve mensen,

Ik ben terug van mijn bijzondere en spannende reis naar mijn familie in Tsjetsjenië en wil jullie hartelijk bedanken voor jullie warme reacties en lieve wensen. Ze hebben mij veel positieve energie gegeven tijdens mijn reis die ik in mijn eentje heb gemaakt, want mijn gezin bleef in Nederland vanwege de school van de kinderen. Mijn reis verliep in het begin niet helemaal rooskleurig.

Mijn eerste vlucht had een enorme vertraging vanwege de mist, waardoor ik de aansluitende vlucht had gemist en in Wenen moest overnachten. Het ergste was dat ik ook mijn trein in Rusland miste die dezelfde avond vertrok. Mijn reis op de heenweg heeft uiteindelijk 2,5 dagen geduurd, waardoor ik maar 3,5 dagen bij mijn ouders kon blijven. Het was heel bijzonder om mijn familie na drie jaar weer te zien. Het jongste zoontje van mijn zus, mijn neefje dus, werd in die week twee en ik had hem nog nooit gezien.

Daarnaast kon ik weer ervaren dat het leven niet overal zo mooi is als in Nederland. De volgende ochtend na mijn aankomst werd ik wakker bij mijn ouders en wilde gaan douchen. Maar…er kwam geen water uit de kraan…de oorlog is al lang voorbij maar het blijkt daar normaal te zijn dat er soms een halve dag geen water is. Oké, dacht ik…gelukkig heb ik de avond ervoor gedoucht. Ik liep naar de keuken om water op te warmen voor de thee…maar…er was geen gas en geen elektriciteit.

Dit is helemaal een feest, dacht ik en heb gewoon een glas water genomen. Gelukkig was een paar uur later alles weer normaal. Zo leven mensen daar en maken zich daar niet druk over. Het belangrijkste is, er vallen geen bommen meer, je hebt dak boven je hoofd en je kunt wel IETS eten zonder veel te kunnen kiezen. Wat was ik toch dankbaar toen ik terug in Nederland was en meteen onder de douche kon, thee kon zetten en bewust kon kiezen wat ik ging eten…heerlijk om iedere dag met dat dankbare gevoel wakker te worden, want ik besef dat het niet vanzelfsprekend is!

 

ANDERE BLOGS:

Uit eten
29
aug
2015

Uit eten gaan zonder stress

Lees meer »
spijsvertering
22
okt
2014

De Peristaltiek van de darmen

Lees meer »
Citroenen
12
feb
2015

Wat maakt citroenen en citroenwater zo gezond?

Lees meer »

Reacties

  • Willemien schreef op 16 december 2016:

    Hallo Asja met belangstelling je verslag van je reis naar je ouders gelezen. En het is inderdaad waar dat veel mensen zich niet bewust zijn hoe goed wij het hier in Nederland hebben. Alles lijkt zo van zelf sprekend om dat wij het zo gewend zijn en het vanzelfsprekend vinden dat er water uit de kraan komt. En dat in de supermarkt alles te koop is. En ik ben daar elke dag weer dankbaar voor dat ik een huis heb om in te wonen dat er water uit de kraan komt en in de winkel kan halen wat ik wil eten en wat een keus.
    Ik zag graag dat meer mensen zich daar bewust van zijn hoe goed wij het hier hebben.
    Er wordt wat af gemopperd in ons mooie Nederland. Mijn motto is, leef bewust het kan morgen zo maar anders zijn. En wees dankbaar dat wij in een rijk land mogen wonen.

Plaats een reactie