BLOG

Gezichtsmaskers

Gezichtsmasker

 

Naast de juiste maaltijdsamenstelling en eetvolgorde is het ook belangrijk om goed te ontspannen. Een gezichtsmasker is een goede manier om tot rust te komen. Gezichtsmaskers zijn natuurlijk te koop bij een drogist, maar je kunt zelf ook gezichtsmaskers maken die perfect aansluiten op jouw huidtype. Hieronder volgen een paar goedkope recepten voor gezichtsmaskers die je huid weer laten stralen.

Honing yoghurt masker

Het gezichtsmasker is geschikt voor alle huidtypen. Het enige wat je nodig hebt is 1 theelepel honing en 1 theelepel yoghurt.

Gebruik

Meng de twee ingrediënten met elkaar en breng een royale laag aan op je gereinigde gezicht. Laat de huid rondom de ogen en mond vrij. Nu kan je 15 minuten heerlijk ontspannen en genieten. Neem het masker vervolgens af met een gestoomd washandje.

Banaan masker

Het gezichtsmasker is geschikt voor de vette huid. De ingrediënten voor dit zomerse masker zijn: 1 banaan, 1 theelepel honing en 1 sinaasappel of limoen.

Gebruik

Mix de banaan en honing met elkaar en voeg enkele druppels van de sinaasappel of limoen eraan toe. Reinig je gezicht grondig en breng het masker vervolgens royaal aan. Laat het masker een kwartier zitten op je gezicht terwijl je tot rust komt. Neem het masker vervolgens af met een gestoomd washandje.

Wortel masker

Dit masker is goed voor een onzuivere huid. Voor een wortel masker heb je 2 grote wortels nodig en 2 ½ eetlepels honing.

Gebruik

Kook de wortels tot ze gaar zijn en pureer ze vervolgens. Mix de puree met de honing en breng een royale laag aan op je gereinigde gezicht. Laat de huid rondom de ogen en mond vrij. Haal het masker er na 15 minuten vanaf met koud water.

Perzik masker

Het gezichtsmasker is geschikt voor de normale huid. Het enige wat je nodig hebt is 1 perzik, 1 eetlepel honing en havermeel.

Gebruik

Kook de perzik en pureer het met je vork. Voeg de honing en havermeel toe en roer tot de massa stevig, glad en dik is. Reinig je gezicht grondig en breng het masker vervolgens royaal aan. Laat het masker 10 minuten zitten op je gezicht terwijl je je ontspant. Neem het masker vervolgens af met koud water.

Avocado masker

Dit masker is goed voor een droge huid. Voor een avocado masker heb je een halve avocado en een ½ klein kopje honing nodig.

Gebruik

Pureer de avocado in een schaal en voeg de honing toe. Breng het masker royaal aan op je gereinigde gezicht. Laat de huid rondom de ogen en mond vrij. Haal het masker er na 15 minuten vanaf met een gekoeld washandje.

ANDERE BLOGS:

Massage
17
dec
2013

De kracht van de ontspanningsmassage

Lees meer »
Fruit
4
dec
2013

Fruit bij het diner, kan dat?

Lees meer »
Herfst
23
nov
2012

Omarm de herfst

Lees meer »