BLOG

Het ideale ontbijt

ontbijt2

 

Het ideale ontbijt is een ontbijt dat je energie geeft, je spijsvertering op gang brengt en nog lekker is ook. In de ochtend hebben we vaak haast en is snel eten klaarzetten belangrijk. Maar dat moet natuurlijk wel gezond!

Zorg dat je in de ochtend altijd vitaminen binnenkrijgt. Eet bijvoorbeeld direct nadat je opstaat een stuk fruit, ga dan douchen en je aankleden en eet vervolgens je ontbijt. Wat lekker en gezond is om te eten, is natuurlijk havermoutpap op basis van water of sojamelk. Je kunt er gedroogd fruit en noten bij doen. Snel klaar en heerlijk! Door havermout in de ochtend te eten, voorkom je dat je te veel brood per dag eet.

Als je alvast weet dat je vanavond aardappelen, dus koolhydraten, gaat eten, kun je in de ochtend voor de eiwitten kiezen, bijvoorbeeld gebakken of gekookte eieren. Harde soorten kaas passen er ook goed bij als je dat lekker vindt. Als je er nog een paar stukjes groenten bij eet, bijvoorbeeld komkommer of radijsjes - kies wat je zelf lekker vindt - dan zorg je ervoor dat je ontbijt extra gezond is en optimaal verteert.

Het blijft altijd een uitdaging om een goed, gezond en snel ontbijt te maken, maar als je oefent, heb je op een gegeven moment een aantal vaste recepten die altijd succesvol zijn. Je zal op deze manier ook gerechten maken, die je vroeger waarschijnlijk nooit had kunnen bedenken. Ook ga je anders een supermarkt in: je pakt producten die je normaal laat liggen en denkt bewust na over je maaltijden. Heel leuk en vernieuwend! Kies in de supermarkt altijd zo veel mogelijk voor biologische producten om je ontbijt nog gezonder te maken.

Inspiratie nodig?

In het boek De Levensstijl Methode vind je leuke recepten, adviezen voor broodbeleg, het overzicht van goede, gemiddelde en slechte combinaties en tips voor bij het boodschappen doen.

 

ANDERE BLOGS:

Feestdagen
23
dec
2012

Gezond tijdens de feestdagen

Lees meer »
De levensstijl
13
dec
2013

Gezond boodschappen doen

Lees meer »
mindset2
16
sep
2014

De rol van je mindset op weg naar je doel

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie