BLOG

Minder eten, maar sneller verzadigd

Mindereteen

 

Vanwege de overvloed aan voedingsmiddelen zijn we steeds meer gaan eten. Ook ons gehaaste en drukke leven heeft daar veel invloed op. Veel mensen eten daardoor te snel en het duurt veel langer totdat onze hersens via het zenuwstelsel een signaal ontvangen dat we verzadigd zijn. Meestal is het dan te laat en zitten we overvol. Wat doet dit dan met ons lichaam?

Ons lichaam kan alleen gebruiken wat het nodig heeft. De rest zijn afvalstoffen. Dat geldt dus ook voor gezonde producten, maar dan wel in iets mindere mate omdat ze minder afvalstoffen met zich meebrengen. Gefabriceerde voedingsmiddelen kunnen afvalstoffen bevatten die niet natuurlijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan e-nummers. Ze vormen een extra grote belasting voor je organen.

Als je alles door elkaar en overmatig veel eet, zelfs als je gezonde producten gebruikt, dan neemt je lichaam alleen op wat nodig is. De rest is een afval en afval moet worden verwerkt. Je lichaam verliest veel energie die het nodig heeft voor andere levensbelangrijke processen.

We kunnen ons lichaam heropvoeden door steeds minder te gaan eten en de maaltijd eenvoudig maken door zo weinig mogelijk voedingsmiddelen bij elkaar te combineren. Goed kauwen is ook erg belangrijk. Daardoor hebben onze hersens meer tijd om het signaal van verzadiging te ontvangen. Om te zorgen dat je niet vergeet om goed te kauwen voordat je het al doorgeslikt hebt, probeer bewust te zijn van het moment als je aan het eten bent. Het gevoel na het eten is dan zo licht dat je in het begin snel geneigd bent om te denken dat je te weinig hebt gegeten, maar dat is een tijdelijk gevoel. Heel logisch, want als je voorheen propvol zat na het eten, moet je even wennen dat je nu een licht gevoel hebt na het eten.

 

ANDERE BLOGS:

foto badrituelen
8
okt
2014

Badrituelen tijdens de zwangerschap

Lees meer »
Paas ontbijt
1
apr
2015

Paasontbijt

Lees meer »
Biologisch.eten
9
okt
2013

Biologisch eten, is het altijd goed?

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie