BLOG

Zo pak je na een wild weekend je gezonde gewoontes weer op

drunken desperation 1326123 1919x1564

 

Heb je een wild weekend achter de rug met een glaasje bier hier en een cocktailtje daar? Ook nog bitterballen en vette friet met een flinke klodder mayonaise of ketchup erbij? Geen ramp. Ik help je graag je gezonde levensstijl weer op de rit te krijgen.

Drink veel water

Alcohol onttrekt veel vocht aan ons lichaam en daarmee veel waardevolle stoffen zoals vitaminen en mineralen. Bovendien ontstaan bij de afbraak van alcohol veel afvalstoffen. Door water te drinken vul je niet alleen het vochtverlies aan, maar je zorgt er ook voor dat de afvalstoffen beter worden afgevoerd. Als je water niet lekker vindt, neem dan kruidenthee. Zorg dat je minstens twee liter water per dag binnenkrijgt.

Drink regelmatig citroenwater

De aanwezigheid van veel alcohol in je bloedbaan brengt het zuur-base evenwicht in je lichaam uit balans, met een verzuring als gevolg. Om dit snel te laten herstellen, kun je veel citroenwater drinken. Pers een hele of een halve citroen in een glas lauw water en drink het langzaam op. Dat kun je meerdere keren op een dag doen.

Eet veel rauwkost of drink verse smoothies

Eet na een wild weekend veel rauwkost of drink verse smoothies. Zo herstel je je zuur-base evenwicht sneller. Bovendien helpt de rauwkost om het andere voedsel dat je eet beter te verteren.

Laat de snoep liggen

Na zo’n weekend heb je vaak juist meer behoefte om te snoepen. Niet doen! Vervang de snoep door groente en door vers en gedroogd fruit. Meer trek? Pak dan verse noten met rozijnen of lekkere zoete dadels.

Neem voldoende rust

Als je lichaam ontspannen is, kan het de afvalstoffen beter afvoeren. Zorg daarom dat je voldoende rust neemt en op tijd naar bed gaat.

Neem een warm bad of een douche voor het slapen gaan

Een warm bad zorgt voor een ultieme ontspanning. Heb je geen bad? Geen nood! Neem dan een hele warme, langdurende douche direct voor het slapen gaan. Je afspoelen met koud water na het douchen is in dit geval niet nodig. Zo kan je lichaam de afvalstoffen via de poriën blijven afvoeren. Het enige nadeel dat je ’s nachts kan blijven zweten, maar dit ongemak is alleen maar in je voordeel. De volgende dag merk je niets meer van je wilde weekend!


In mijn boek De Levensstijl Methode vind je meer informatie.  

delevensstijlmethodeWil je de kracht van De Levensstijl Methode binnen een week al ervaren, meld je dan aan voor mijn online programma Dreambody Guide en bereik je doelen in 12 weken!

DREAMBODY GUIDE >>

Wil je weten of Dreambody Guide iets voor jou is, laat je dan inspireren door succesverhalen van andere mensen die het online programma hebben gevolgd of nog steeds aan het volgen zijn…

SUCCESVERHALEN >>

Zorg goed voor je lichaam en koester je gezondheid! Alleen met een gezond lichaam kun je echt van het leven blijven genieten! 

 

ANDERE BLOGS:

miso 2
24
feb
2014

Wat is miso?

Lees meer »
Volleyoghurt
29
sep
2012

Waarom volle yoghurt in plaats van magere?

Lees meer »
groentenfruit
29
maa
2016

Seizoensgroenten & fruit

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie