Bietensap met peer

Rode bieten zijn zuiveringsgroenten voor het bloed, de darmen en de lever. Ze zijn een rijke bron van vitaminen C en B11 (foliumzuur) en mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, fosfor en zwavel. Zwavel is bekend als de ‘beauty mineraal’. Het geeft structuur en stabiliteit aan ons (bind)weefsel en is een bouwsteen van onze haar, nagels en huid.
Bietensap2

BOODSCHAPPENLIJST

- ½ rode biet
- 1 grote peer
- ¼ venkel
- 1,5 cm gemberwortel

Gerecht:

Bieten + Peer

Aantal personen:

Bereidingstijd:

5 min

Bereidingswijze

  • Verse groentesappen reinigen en voeden je lichaam. Vooral rode bieten zijn zuiveringsgroenten voor het bloed en de darmen. De gemberwortel voegt extra warmte toe aan je sappen, heeft een positieve invloed op je bloedsomloop en stimuleert je spijsvertering.

 

ANDERE RECEPTEN:

Pompoenrisotto

Pompoenrisotto

bekijk dit recept
Aspergesoep2

Aspergesoep met dragon

bekijk dit recept
Quinoa

Quinoa met tomatengroentesaus

bekijk dit recept

Reacties

  • Asja Tsachigova schreef op 13 juli 2016:

    Hoi Monique, fruit kan goed met groenten worden gecombineerd omdat beiden geen enzymen in de maag nodig hebben voor de vertering. Ingewikkeld om in het kort uit te leggen, maar in mijn boek 'de levensstijl methode' vind je hier alles over.

  • Monique schreef op 13 juli 2016:

    Hoi Asja, Hier wordt fruit wel gecombineerd met groenten. wat zorgt ervoor dat fruit nu wel met iets anders gecombineerd kan worden?

Plaats een reactie