Bladerdeeg gevuld met kool

Kool bevat veel vezels. Wil je je darmen gezond houden en makkelijker en effectiever kunnen afvallen, dan is het belangrijk dat je voedsel vezelrijk is. De aanwezigheid van vezels in het spijsverteringskanaal verbetert de stofwisseling van vetten. Daardoor worden de vetten uit de voeding effectief gebruikt door de cellen en worden deze niet omgezet in lichaamsvet.
Bladerdeegmetkool

BOODSCHAPPENLIJST

- 1 pak volkoren bladerdeeg
- 2 eierdooiers
- 750 g kool, witte of spitskool
- 1 pakje (ca.70 g) tomatenpuree
- 1 ui, in blokjes
- 25 g ghee
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl karwijzaad
- 2 tl gedroogde tijm
- 250 ml kruidenbouillon
- Keltisch of Hymalayazout

Gerecht:

Aantal personen:

Bereidingstijd:

40 min

Bereidingswijze

  • Snijd de kool in dunne reepjes.

  • Verhit de ghee in een braadpan en bak de ui erin totdat deze glazig is geworden. Schep de paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak deze 2 minuten mee.

  • Schep de kool met het karwijzaad en de tijm door het ui-mengsel. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook.

  • Zet het vuur laag en stoof de kool in de open pan in 15 minuten gaar. Schep regelmatig om. Laat de kool afkoelen.

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Bedek de ovenschaal met bakpapier. Leg er de bladerdeegvellen op en laat ze een beetje ontdooien zodat je ze kan vouwen. Leg er de koolvulling op en vouw ze dicht. Besmeer de bovenkant met de opgeklopte eierdooiers. Bak de gevulde bladerdeegpuntjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips:

  • Lekker met een verse groene salade erbij.
  • Gedroogde tijm kun je vervangen door verse. Ris de tijmblaadjes van de takjes en gebruik ze in plaats van gedroogde tijm in dezelfde hoeveelheid.
  • Als je dit gerecht voor je diner maakt, dan kun je de overgebleven bladerdeegpuntjes de volgende dag als lunch meenemen naar je werk of naar school. Ook als ontbijt is het heerlijk. Enjoy!

 

ANDERE RECEPTEN:

Frambozen smoothie

Frambozensmoothie

bekijk dit recept
pompoensoep2

Hollandse pompoensoep

bekijk dit recept
Venkelsoep3

Venkelsoep met gorgonzola

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie