Champignonsoep

Champignonsoep

BOODSCHAPPENLIJST

- 500 g champignons
- 2 groentebouillonblokjes
- 1,5 liter kokend water
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 60 g roomboter of geklaarde boter
- 2 el volkoren rijstemeel
- 5 el sojaroom of crème fraîche
- 2 el gehakte bladpeterselie
- zeezout & versgemalen peper

Gerecht:

Champignons

Aantal personen:

Bereidingstijd:

25 min

Bereidingswijze

  • Snipper de uien fijn en pers de knoflook uit. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de uien en de knoflook op een matig vuur goudbruin.

  • Snijd de champignons in plakjes. Voeg ze toe aan de uien en de knoflook in de pan en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.

  • Roer de sojaroom of crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en strooi daarna de volkoren rijstemeel erover. Roer even goed door. Schenk er het 1,5 liter kokend water langzaam bij, terwijl je aan het roeren bent. Verkruimel de groentebouillonblokjes erin en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes 10 minuten met de deksel op de pan doorkoken.

  • Breng de soep op smaak met zeezout en versgemalen peper en strooi er de gehakte peterselie erover.

Serveertip:

Je kunt deze soep als voorgerecht maken. Dat past perfect bij alle maaltijden, zowel bij koolhydraten als bij eiwitten, met uitzondering van aardappelen. Maar ook met een geroosterde snee volkoren speltbrood of met een volkoren tosti erbij is het heerlijk, bijvoorbeeld als lunch of een eenvoudig en snel diner.

 

ANDERE RECEPTEN:

Pompoenrisotto

Pompoenrisotto

bekijk dit recept
Gevulde courgette

Gevulde courgette

bekijk dit recept
Gevulde paprika

Gevulde paprika

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie