Gevulde kip

Deze feestelijk gevulde kip past perfect bij het kerstdiner. De kip kun je vervangen door een leghaantje.
Gevulde kip

BOODSCHAPPENLIJST

- 1 hele biologische of scharrelkip
- 1 el olijfolie extra virgine
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tl cayennepeper
- ½ tl kurkuma
- Keltisch of Himalayazout en peper
Voor de vulling:
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 el verse tijmblaadjes
- ½ prei
- 1 wortel
- 6 champignons
- 6 snoeptomaatjes
- 1 tl garam masala kruiden
- 2 el olijfolie extra virgine

Gerecht:

Kip + Groenten

Aantal personen:

Bereidingstijd:

15 min + 55 min oventijd

Bereidingswijze

  • Meng de olijfolie met het paprikapoeder, de cayennepeper, kurkuma, peper en zout. Wrijf de kip van de buiten- en binnenkant in met dit mengsel. Laat even intrekken tot je klaar bent met het voorbereiden van de vulling.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Schil en snijd de ui in halve ringen en de knoflook door de vieren. Fruit ze in de olijfolie in een koekenpan. Voeg de tijmblaadjes toe.
  • Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel deze van binnen goed af en snijd in repen van circa 1,5 cm. Snijd de wortel in plakjes, de champignons door vieren en de tomaatjes door de helft. Voeg de groenten toe aan het uien-knoflook mengsel en roerbak ze 2 minuten mee op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de kip met de vulling en druk het goed aan. Leg de gevulde kip in een ovenschaal en braad het in de oven in circa 55 minuten gaar.

 

ANDERE RECEPTEN:

Groentensouffle

Groentesoufflé

bekijk dit recept
Speltbrood

Volkoren speltbrood zonder gist

bekijk dit recept
Bladerdeeg gevuld

Gevuld bladerdeeg

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie