Glutenvrije Tulband

Deze overheerlijke cake is glutenvrij en heeft zijn naam te danken aan zijn vorm. Als je geen roomboter gebruikt, maar wel ghee of kokosolie, dan is het ook lactosevrij. Deze cake kun je in verschillende vormen maken. Ideaal als ontbijt of lunch. Geniet ervan!
Tulbandglutenvrij

BOODSCHAPPENLIJST

- 100 g kokossuiker
- 6 el pure honing
- 200 g roomboter, ghee of kokosolie
- 4 eierdooiers
- 180 g boekweitmeel
- 1,5 tl baksoda
- 1,5 tl vanillepoeder
- 2 el sojamelk, zonder toevoegingen
Optioneel
- 1 el kokossuiker-poeder of kokosrasp om te bestuiven

Gerecht:

Gezond gebak

Aantal personen:

Bereidingstijd:

60 min

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in met olie.

  • Klop de roomboter, de kokossuiker en de honing tot een romig geheel en klop vervolgens één voor één de eierdooiers erdoor. Voeg het meel en de baksoda toe en vouw ze erdoor.

  • Meng het vanillepoeder met de sojamelk. Roer het mengsel door het beslag. Schep het beslag in de tulbandvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de tulband ongeveer 50 minuten. Laat hem 10 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.

  • Als je de tulband extra feestelijk wil maken, bestuif hem met kokossuiker-poeder. 

Meer recepten vind je in mijn boek Gezonde taarten

 

ANDERE RECEPTEN:

Bietensap2

Bietensap met peer

bekijk dit recept
Erwtensoep

Erwtensoep met vegetarische balletjes

bekijk dit recept
Lunchsalade met basilicumspread

Lunchsalade met basilicumspread

bekijk dit recept

Reacties

Plaats een reactie