Havermout met frambozen en banaan

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je je dag start met een gezond en voedzaam ontbijt zoals een ontbijt met havermout, dan voorzie je je lichaam van onmisbare voedingsstoffen.
Havermoutmetframbozen

BOODSCHAPPENLIJST

- 65 g havermoutvlokken
- 250 ml kokend water
- ½ rijpe banaan
- 12 frambozen
- 1 tl kaneel
- 1 el pure honing
- 1 snufje Keltisch of Hymalayazout
- 1 el ghee
- 1 el hennepzaad of sesamzaad

Gerecht:

Havermout + Fruit

Aantal personen:

Bereidingstijd:

10 min

Bereidingswijze

  • Pureer de banaan en prak de frambozen. Meng ze samen met de havermoutvlokken en het kokende water in een klein pannetje en laat het geheel ongeveer 8 minuten op laag vuur pruttelen.

  • Roer het regelmatig door. Voeg de honing en de ghee toe. Breng op smaak met zout.

  • Bestrooi het voor het serveren met het hennepzaad of sesamzaad. Als je sesamzaad gebruikt, rooster het dan even kort op een droge koekenpan voor de extra heerlijke smaak.

Lees meer over de voordelen van havermout voor je gezondheid

 

ANDERE RECEPTEN:

Pannenkoek

Pannenkoeken van havermout

bekijk dit recept
pompoensoep

Hollandse pompoensoep

bekijk dit recept
Frambozen smoothie

Frambozensmoothie

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie