Havermout met frambozen en banaan

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je je dag start met een gezond en voedzaam ontbijt zoals een ontbijt met havermout, dan voorzie je je lichaam van onmisbare voedingsstoffen.
Havermoutmetframbozen

BOODSCHAPPENLIJST

- 65 g havermoutvlokken
- 250 ml kokend water
- ½ rijpe banaan
- 12 frambozen
- 1 tl kaneel
- 1 el pure honing
- 1 snufje Keltisch of Hymalayazout
- 1 el ghee
- 1 el hennepzaad of sesamzaad

Gerecht:

Havermout + Fruit

Aantal personen:

Bereidingstijd:

10 min

Bereidingswijze

  • Pureer de banaan en prak de frambozen. Meng ze samen met de havermoutvlokken en het kokende water in een klein pannetje en laat het geheel ongeveer 8 minuten op laag vuur pruttelen.

  • Roer het regelmatig door. Voeg de honing en de ghee toe. Breng op smaak met zout.

  • Bestrooi het voor het serveren met het hennepzaad of sesamzaad. Als je sesamzaad gebruikt, rooster het dan even kort op een droge koekenpan voor de extra heerlijke smaak.

Lees meer over de voordelen van havermout voor je gezondheid

 

ANDERE RECEPTEN:

Bladerdeeg gevuld

Gevuld bladerdeeg

bekijk dit recept
Groentensouffle

Groentesoufflé

bekijk dit recept
Bietensap2

Bietensap met peer

bekijk dit recept

Reacties

  • Petra schreef op 4 mei 2018:

    Beste Asja, ik ben momenteel uw boek over de Levensstijl Methode aan het lezen. Ik had begrepen dat de combinatie tussen fruit en eiwitten (zoals havermout) niet echt goed is en dat fruit altijd afzonderlijk moet worden gegeten. Nu ik bovenstaand recept zie, weet ik het niet meer. Indien fruit en havermout toch kan, kan dit dan ook nog gecombineerd worden met plantaardige melk ipv water en eventueel natuuryohurt ? Alvast bedankt, Petra

    • Asja Tsachigova schreef op 8 mei 2018:

      Dag Petra, ghee kun je wel vervangen door pure kokosolie, die niet ontgeurd is. Ghee kun je trouwens zelf heel makkelijk maken. Op deze website ook bij de recepten vind je het recept. Groet, Asja

    • Asja Tsachigova schreef op 4 mei 2018:

      Goedemorgen Petra, fruit dient inderdaad afzonderlijk gegeten te worden, maar dat betreft alleen vers fruit. Als je fruit meekookt zodat het niet meer rauw is, dan kan het gecombineerd worden met havermout en andere koolhydraten. Plantaardige melk kun ook gebruiken met havermout. Als je met natuuryoghurt plantaardige yoghurt bedoelt, dan kan dat ook. Groet, Asja

      • Petra schreef op 8 mei 2018:

        Beste Asja, hartelijk dank voor uw antwoord. Nog een bijkomend vraagje: mag de ghee ook vervangen worden door kokosolie want ik heb ghee niet direct gevonden in het warenhuis. Alvast bedankt, Petra

Plaats een reactie