Raapstelensalade met knoflook-peterseliedressing

Begin je ook je maaltijd, zoals veel andere mensen, met soep, bouillon, een sandwich of broodjes met boter zoals in veel restaurants wordt opgediend? Een salade aan het begin van de maaltijd is veel beter. Rauwe groenten stimuleren de afscheiding van spijsverteringssappen, ze hebben namelijk veel natuurlijke stimulatoren die heel essentieel zijn voor een goede spijsvertering. Rauwkost is makkelijker te verteren dan gekookt voedsel en heeft meer nut dan je denkt. Rauwkost is namelijk een schoonheidsmiddel.
Het vermindert je verlangen naar stimulerende middelen zoals koffie, zwarte thee, tabak, alcohol en suiker. Het geeft een gezonde en frisse huidskleur, heldere ogen en levendig en krachtig haar. Het vergroot je vitaliteit en verscherpt je zintuigen. Je smaak verandert langzaam waardoor je gezonde producten steeds lekkerder gaat vinden.
Raapstelensalade

BOODSCHAPPENLIJST

- 1 bosje raapstelen
- 150 g rettich of koolrabi
- 1 paprika
- 1 avocado
- 15 g verse peterselie
- 3 tenen knoflook
- 1 sjalotje
- 1 limoen
- 2 el olijfolie extra vierge
- versgemalen peper

Gerecht:

Groenten

Aantal personen:

Bereidingstijd:

10 min

Bereidingswijze

  • Schil de knoflook en het sjalotje. Snijd het sjalotje fijn. Pers de knoflook uit. Snijd de peterselie fijn. Pers de limoen uit. Meng al deze ingrediënten in een grote saladeschaal door elkaar. Voeg de olie en peper toe.
  • Schil de rettich of koolrabi en rasp deze grof. Maak paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Ontpit de avocado, lepel het vruchtvlees eruit en snijd het in stukken.
  • Snijd de worteltjes af van de raapstelen. Was de raapstelen en snijd deze in grote stukken.
  • Voeg alle gesneden en geraspte groenten aan de knoflook-peterseliedressing toe en meng alles goed door elkaar.

 

ANDERE RECEPTEN:

Frambozen smoothie

Frambozensmoothie

bekijk dit recept
Venkelsoep3

Venkelsoep met gorgonzola

bekijk dit recept
Groentewokmettempeh

Kleurrijke groentewok met tempeh en boekweit

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie