Rode linzenpasta met walnoten en zongedroogde tomaten

Bestaat jouw maaltijd meestal uit aardappelen, groente en vlees? Dan is het tijd om eens culinair te gaan variëren en aan de slag te gaan met wat minder bekende producten zoals deze linzenpasta.
Linzenpasta

BOODSCHAPPENLIJST

- 1 pak (300 g) rode linzenpasta
- 4 el olijfolie extra virgine
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 250 g champignons
- 150 g boerenkool, gesneden
- 2 el zongedroogde tomaten
- 1 el pesto
- 2 el haverroom
- 1 tl Provençaalse kruiden
- versgemalen peper
- Keltisch of Himalayazout
- 2 el walnoten, gemalen

Gerecht:

Linzenpasta + Groenten

Aantal personen:

Bereidingstijd:

25 min

Bereidingswijze

  • Schil de ui en de knoflook en snijd deze in blokjes. Boen de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukken.
  • Kook de rode linzenpasta in ruim water met een beetje zout en olijfolie in 8 minuten gaar. Giet de pasta af.
  • Bak de uien met de knoflook in de olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze circa1 minuut mee. Roer de boerenkool erdoor en laat deze slinken. Voeg de zongedroogde tomaten, pesto, haverroom, Provençaalse kruiden en linzenpasta toe. Bak alles nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het over vier borden en bestrooi met de gemalen walnoten.

Tips:

  • De haverroom kun je vervangen door een andere plantaardige room, zoals rijstroom, amandelroom of sojaroom.
  • Walnoten kun je vervangen door andere noten.

 

ANDERE RECEPTEN:

Pompoenrisotto

Pompoenrisotto

bekijk dit recept
Zeeduivellamsoren

Gebakken zeeduivel

bekijk dit recept
Gevulde courgette

Gevulde courgette

bekijk dit recept

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie