BLOG

10 redenen waarom avocado zo gezond is

Avocado

 

Avocado is één van mijn favoriete vruchten. Ik vind ze super lekker en ze zijn ook nog eens heel erg gezond. Deze vrucht bevat namelijk alle belangrijke voedingsstoffen die wij nodig hebben. Bovendien is bewezen dat avocado helpt om verschillende ziektes zoals alzheimer, kanker, hart-en-vaatziekten en diabetes, tegen te gaan. Wat er precies zo gezond is aan avocado leg ik hier uit.

 1. Avocado zit vol vitamines
  Zoals vitamine B, K en E. Vitamine B en K zorgen voor een goede stofwisseling en een gezonde huid. Vitamine K speelt een belangrijke rol bij het groeien van onze botten waardoor je ook op latere leeftijd een goede botdichtheid houdt. Vitamine E kan het lichaam zelf niet maken, maar je hebt het wel nodig, o.a. voor de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en ander weefsel.

 2. Avocado heeft een hoog mineralengehalte
  Het mineralengehalte in avocado (denk aan kalium, calcium en magnesium) is bijna drie keer zo hoog als in de meeste andere vruchten. Deze natuurlijke mineralen zorgen o.a. voor de gunstige bloeddruk en optimale zuurgraad van je lichaam. En bij een tekort aan magnesium kunnen diverse gezondheidsklachten ontstaan, zoals spierklachten, spierzwakte, PMS, menstruatiepijn, migraine, koude handen en voeten en een laag libido .

 3. Avocado is rijk aan vezels
  En dan zowel onoplosbare als oplosbare vezels. Deze combinatie vind je niet vaak in voedingsmiddelen. De onoplosbare vezels zorgen voor een gezonde stoelgang. Hierdoor worden de darmen goed gereinigd en dat vermindert de kans op darmkanker. De oplosbare vezels geven je een verzadigd gevoel, waardoor je je eetlust onder controle houdt.

 4. Avocado bevat goede vetten
  Enkelvoudig onverzadigde vetten zijn goede vetten. Ze helpen om je cholesterol in balans te houden en verminderen de kans op diabetes. Avocado zit er vol mee.

 5. Avocado is goed voor je ogen
  Dat komt omdat er in avocado’s luteïne zit. Dit is een natuurlijk pigment dat beschermt tegen staar. Het vermindert bovendien het risico van macula degeneratie: de belangrijkste oorzaak van blindheid bij mensen boven de 65 jaar. Avocado’s bevatten drie keer zo veel luteïne als andere groenten en fruit.

 6. Avocado zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen
  Avocado’s zitten niet alleen boordevol voedingsstoffen, ze helpen ook voedingsstoffen van andere voedingsmiddelen op te nemen. Dus door avocado toe te voegen aan je maaltijd, bijvoorbeeld aan je salade, neemt je lichaam ongemerkt veel meer voedingsstoffen op.

 7. Avocado is rijk aan foliumzuur
  Als je zwanger bent wordt aangeraden om foliumzuur te slikken, een vitamine die het risico op aangeboren afwijkingen verkleint. Een halve avocado zorgt al voor bijna een kwart van de aanbevolen dagelijkse inname foliumzuur. Bovendien zorgt foliumzuur voor een lager risico op hartaanval en hart- en vaatziekten.

 8. Avocado is een goede vleesvervanger
  Avocado is eigenlijk een volledige vleesvervanger. Op vitamine B12 na, heeft het alles in zich wat je nodig hebt als je geen vlees eet, namelijk veel eiwitten en gezonde vetten.

 9. Avocado werkt ontstekingsremmend
  De combinatie van alle voedingsstoffen in avocado werkt ontstekingsremmend. Het helpt om artrose en reuma te voorkomen of te verminderen.

 10. Avocado is goed voor je huid
  De vezels en kalium in de vrucht gaan huidveroudering tegen. Daarnaast zit avocado bomvol vitamine A, wat helpt bij het zuiveren van de huid en het kwijtraken van dode huidcellen. De aminozuren in avocado's reinigen je huid en bieden bescherming tegen factoren van buitenaf.

Kortom, genoeg redenen om de avocado regelmatig op je dagmenu te zetten!

Zorg dat je gevarieerd eet en in de juiste combinaties volgens De Levensstijl Methode, zodat de voedingsstoffen uit je voeding optimaal worden opgenomen door je lichaam. Vergeet ook niet om regelmatig te bewegen en te ontspannen. Beweging zorgt voor een betere stofwisseling en het ontspannen lichaam neemt de voedingsstoffen beter op!

Wil je de kracht van De Levensstijl Methode binnen een week al ervaren, meld je dan aan voor mijn online programma Dreambody Guide en bereik je doelen in 12 weken!

DREAMBODY GUIDE >>

Word gratis lid van onze Facebookgroep en ontdek zelf hoe jij het zelfherstellende vermogen van je lichaam activeert tijdens de “12 weken Dreambody challenge” die 30 oktober van start gaat.

12 weken Dreambody Challenge >>

 

ANDERE BLOGS:

De Levensstijl Methode
13
dec
2013

Opzienbarend resultaat

Lees meer »
alles over honing
19
nov
2013

Alles over honing

Lees meer »
blog kokos
23
okt
2013

Kokosolie en kokosvet, hoe zit dat nou?

Lees meer »

Reacties

 • Halima schreef op 1 juli 2022:

  Hoi Asja,
  Met veel plezier het artikel gelezen. Volgens mij kan ik avocado met alles combineren?
  Dank!

 • Sonja Starink schreef op 6 februari 2019:

  Hi Asja,

  Erg leuk artikel! Ik wist dat avocado altijd erg gezond was maar ik was eigenlijk erg benieuwd wat avocado nou juist zo gezond maakt. Bedankt voor de nuttige informatie!

  Groet,

  Sonja Starink

 • Selma schreef op 20 december 2017:

  heerlijk

 • Selma schreef op 2 december 2017:

  interessant

Plaats een reactie