BLOG

Badrituelen tijdens de zwangerschap

foto badrituelen

 

Body & Lifestyle Challenge Week 2 – Badrituelen

Wat een ultiem genot mag ik beleven! Mijn splinternieuwe, aangepaste badje voor ‘anderhalve metermensjes’, is in een razend tempo gebouwd door mijn Heldenvrienden. Het heeft mijn badkamer doen transformeren naar een Zenzone van rust en weldaad.

Tijd dus om te genieten én contempleren over mijn biecht aan Asja… Het laatste dagje zon en strand met vriendinnetjes liep ietwat uit de hand, voedseltechnisch gezien. En zo hier en daar verdwijnt er toch net even teveel chocolade in mijn mond…

MAAR: Deze tweede week gaat mij al een stuk gemakkelijker af! Ik ben inmiddels gewend aan het eten van rauwkost voor bepaalde ontbijtvariaties en op andere momenten van de dag. Ik stop elke dag verse en gewassen rauwkost zoals puntpaprika, koolrabi, wortelen en radijs in mijn tas. Gezondheid altijd binnen handbereik.

Tijd voor ontspanning: Badrituelen

In de Levensstijl methode komt ontspanning elke dag aan de orde. Ik kies nu dus voor een bad voor het slapen gaan. Tijd voor jezelf in een lekker bad, vooral met muziekje en kaarslicht, is al heel heilzaam en ontspannend.
Maar er blijkt nog veel meer wat je kunt doen om het ook nog gezond te maken als je het volgende aan je badwater toevoegt. Hierbij wat tips die ik op het internet heb gevonden (ook toepasbaar voor voetenbaden!).

-Aroma therapie met etherische oliën verhelpt diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Zelf gebruik ik graag Lavendel en Rozemarijn vanwege hun veelzijdigheid. Gebruik een paar druppels.

-Appel-wijn azijn twee kopjes in je badwater helpt tegen een droge en schilferige huid.

-Dode Zee zout bevordert de vochtopname, stimuleert de bloedsomloop en werkt spierontspannend. Werkt goed bij huidziekten en reuma.

-Havermout en zemelen bevatten oliën en plantaardige extracten die je huid reinigen, kalmeren en verzachten. Om een bende te voorkomen: stop het in een thee ei!

- Magnesium is HET antistress mineraal en na zuurstof en water de meest belangrijke stof die we nodig hebben. Helaas heeft ruim 50% van ons een ernstig tekort. Het is belangrijk voor onze energie huishouding en 325 processen in ons lichaam. Helpt bij stress, reuma, spier- en gewrichtspijnen, kramp, hoofdpijn en migraine, eczeem, psoriasis, jeuk en schilfers. We nemen het goed op via de huid dus gebruik je magnesium vlokken in je bad.

-Zuiveringszout of Baking Soda heeft heel veel toepassingen. Je kunt het ook gebruiken om je lichaam te ontzuren. Teveel zuren in je lichaam worden in verband gebracht met vetopslag en vormen van kanker.
Gebruik zo’n 100 gram.

Geniet van je bad en drink daarna een paar glazen water voor het vochtverlies. Om een drogende huid tegen te gaan kun je bijvoorbeeld kokosolie gebruiken. Heerlijk natuurlijk zonder enge toegevoegde stofjes!

Zwangerschaps tip!

Vorige week noemde ik de eeuwige vermoeidheid van de zwangerschap. Het blijkt dat wij sneller bloedarmoede hebben omdat er ineens een aantal liter extra bloed aangemaakt moet worden. Floradix of de glutenvrije variant Floravital wordt om die reden na de bevalling door artsen aangeraden. Maar ik gebruik het nu extra elke dag en het helpt! Verkrijgbaar bij biowinkels of drogisterijen.

Tot volgende week!
Liefs, Sandra

PS: Met extra dank aan Heldenvriendjes Elroy en Sidney Houthuijzen voor mijn bad en Arijana Krajinovic voor het beeldmateriaal ☺

 

ANDERE BLOGS:

Cursus Stress Management
10
nov
2012

Bescherm je lichaam tegen stress

Lees meer »
mindset2
16
sep
2014

De rol van je mindset op weg naar je doel

Lees meer »
alles over honing
19
nov
2013

Alles over honing

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie