BLOG

Bescherm je lichaam tegen stress

Cursus Stress Management

 

Laat de stress niet toe als je een tegenslag hebt. Stress is een grote boosdoener voor je gezondheid en je gewicht. Stress heeft niet zo zeer een negatief effect op jouw lichaam en geest op het moment dat je die stress krijgt.

Het negatief effect begint pas op het moment dat je die stress laat overgaan in een negatieve emotie door bijvoorbeeld boos te worden of door te gaan piekeren. Die emotie heeft dan een langdurig negatief effect op je lichaam. Als je merkt dat je uit balans raakt door stress, probeer meteen te relativeren en je gedachten snel tot rust te brengen of ze een positieve wending te geven. Denk gewoon: ‘Dat is niet zo erg als het lijkt’, zoals Monique van Doorn die mij gisteren een bericht heeft gestuurd met de boodschap die ze graag wilde delen. Monique, bedankt!

“Hoi Asja,
Dit wil ik graag even kwijt: Kwam net bij mijn plaatselijke winkelcentrum wat elke vrijdagavond open is…alle lichten uit en deuren gesloten. Ik werd tot 3 keer toe aangesproken door ongelovige, verwarde mensen die bevestigd wilden hebben dat de winkels toch altijd open zijn op vrijdagavond. Ik moest meteen denken aan de blog van jouw reis. En die zorgde ervoor dat ik zonder frustratie gewoon weer naar huis ging. Hoe erg is dat eigenlijk, een gesloten winkel die morgen weer open is? Zo’n belangrijke inspiratie is jouw verhaal. Liefs, Monique”

 

ANDERE BLOGS:

miso 2
24
feb
2014

Wat is miso?

Lees meer »
Koffie
29
sep
2012

Koffieliefhebber

Lees meer »
Kleurrijketen
2
okt
2016

Kleurrijk eten

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie