BLOG

Boost je immuunsysteem

sneeze 1431371 1919x1435

 

De herfst is aangebroken en ons immuunsysteem wordt meteen op de proef gesteld. Bij steeds meer mensen begint verkoudheid de kop op te steken. Verkoudheid wordt veroorzaakt door een besmettelijk virus dat zich in bepaalde periodes van het jaar snel verspreidt. Gelukkig zijn er maniertjes om te voorkomen dat het virus jou te pakken krijgt.

Verkouden zijn we allemaal wel eens. Voor sommige mensen schijnt het er iedere keer gewoon bij te horen. Dat kan heel vervelend zijn, want met een flink virus kun je je behoorlijk beroerd voelen. Maar niet iedereen wordt er echt ziek van. Sommige mensen lijken de verkoudheid makkelijker te verdragen dan anderen, bijna zonder klachten. Snotteren, hoesten en niezen zijn dan vaak de enige tekenen van hun verkoudheid. Terwijl sommige mensen koorts en hoofdpijn krijgen en soms in bed belanden. Hoe kan dat nou? Pech? Nee. Daar heeft het gelukkig niets mee te maken. Je hebt behoorlijk veel invloed op je ‘ziekteproces’. Hoe ziek je van een virus wordt, is afhankelijk van hoe sterk je immuunsysteem is, hoe goed je darmen functioneren en hoe veel afvalstoffen je lichaam te verwerken heeft. Hoe gezond je eet en leeft is dus van groot belang.

Bestrijden van een verkoudheid is één ding, maar het is natuurlijk veel fijner als je kunt voorkomen dat je verkouden wordt! Daarom geef ik je graag tips over hoe je je immuunsysteem een boost kan geven waardoor je je weerstand tegen het virus enorm kan versterken. Als je deze tips toepast, zullen ze ervoor zorgen dat het verkoudheidsvirus aan jouw deur voorbijgaat! Ook als je al verkouden bent, kun je deze tips toepassen om er snel weer van af te komen.

Zo geef je jouw immuunsysteem een boost:

  • Eet veel producten die van nature rijk zijn aan vitamine C. De vitamine stimuleert ons lichaam tot de aanmaak van witte bloedlichaampjes. Deze zorgen er op hun beurt voor dat een virus actief wordt bestreden. Hoe minder deze producten bewerkt zijn, hoe meer vitamine C ze bevatten.
  • Voeg veel verse groenten en fruit toe aan je eetpatroon. Ze zijn rijk aan vezels die de werking van je darmen verbeteren. Als het virus je toch te pakken krijgt, zal je er minder last van hebben en er sneller van af komen.
  • Drink in de periodes wanneer verkoudheid en griep heersen minder koffie. Drink je veel koffie, dan verlies je ook veel vitamine C. Als je verkouden bent of dreigt te worden kun je koffie beter vervangen door kruidenthee of granenkoffie.
  • Vermijd geraffineerde suikers en alles waar deze suikers in zijn verwerkt. Geraffineerde suikers stimuleren onder andere de groei van slechte bacteriën in je darmen. Dat verzwakt je immuunsysteem.
  • Neem voldoende (nacht)rust en zorg voor dagelijkse ontspanning. Dat stimuleert je immuunsysteem.

Deze tips kun je overigens ook toepassen om snel weer van een verkoudheid af te komen.

ANDERE BLOGS:

Nootjes
12
maa
2015

Noten

Lees meer »
Herfst
23
nov
2012

Omarm de herfst

Lees meer »
de lekkerste winterthee
24
feb
2014

De lekkerste winterthee

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie