BLOG

De lekkerste winterthee

de lekkerste winterthee

 

Genieten van thee. Het is niet alleen goed voor je geest, maar ook goed voor je lichaam. Tegenwoordig kun je geen supermarkt meer inlopen zonder schappen vol thee tegen te komen. De meest bijzondere smaken dienen zich aan, ook al zijn ze niet allemaal gezond. En met name in de winter krijg je de winter specials met heerlijke ingrediënten als kaneel, kruidnagel en vanille. Alleen de geur al doet je verlangen naar een winteravond voor de open haard.

Buiten de bekende merken zijn ook de meer natuurlijke (biologische) merken als Zonnatura en Yogi Tea in steeds meer supermarkten te krijgen. Deze merken bieden een hogere kwaliteit. Daarbij is Yogi Tea extra populair door de spreuken op de lipjes van de theezakjes. Iedere dag, middag of avond begin je dan met een mooie spreuk. Wat weinig mensen weten, is dat je heel makkelijk zelf thee kunt maken. Gezonder kan het niet, want je hebt zelf een volledige controle over de kwaliteit van je thee. Je kunt bijvoorbeeld verschillende theesoorten los in speciaalzaken kopen en deze mengen of zelf kruiden en specerijen combineren. Muntthee is hier de makkelijkste en meest bekende variant van, maar ook thee met andere kruiden, bijvoorbeeld uit je tuin, kan heerlijk en heel gezond zijn.

Lees in De Levensstijl Methode de verschillende bijzondere en goede werkingen van kruiden en kies welke jij in jouw thee zou gebruiken. Het is even proberen met de verschillende smaken, maar oefening baart kunst. Wie weet bedenk jij wel een nieuwe smaak!

Hieronder hebben wij in ieder geval een winters theerecept voor jou. Geniet!

Glühthee


Neem 8-10 volle takjes verse munt of 1 zakje biologische muntthee met kaneel en giet er 1 liter kokend water overheen. Voeg een kaneelstokje toe en laat het geheel 3 minuten trekken. Leg een kruidnagel in de thee, doe er de schil van een halve sinaasappel en een eetlepel sap van de sinaasappel bij. Als je af en toe graag alcohol drinkt en daar geen last van hebt, kun je een scheutje rode port erbij doen. Roer constant. Na 1 minuut filter je alle stukjes eruit en verdeel je de thee over leuke bekers. Voilà! Huisgemaakte winterse thee met een twist.

ANDERE BLOGS:

Gezichtsmasker
29
sep
2012

Gezichtsmaskers

Lees meer »
Bevrorenfruit
3
apr
2016

Bevroren fruit, is dat gezond?

Lees meer »
Dankbaar
3
nov
2012

Dankbaar zijn

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie