BLOG

De Levensstijl Methode tijdens de zwangerschap

sandra

 

Vorige week kondigde Asja mijn ervaringen met De Levensstijl Methode tijdens de zwangerschap aan. Mijn naam is Sandra Souisa en ik woon in Hilversum, waar ik ook mijn therapeutische gezondheidscentrum run.
Bijna 3 maanden ben ik zwanger. Als alles goed mag gaan krijg ik in april van 2015 mijn eerste kindje!

Mijn doelen voor deze Body & Lifestyle Challenge

Waarschijnlijk ben ik niet de eerste vrouw die wat ongerust is over de misselijkheid, overtollige zwangerschapskilo’s, striae en de bevalling.
In mijn eerste weken merkte ik enorme schommelingen in…laten we het ‘lusten’ noemen. Zo richtte ik mijn bord eerst in met wel 4 verschillende groenten. Knaagde ik de hele dag aan fruit of alles wat ik maar kon vinden… Algauw veranderde dit naar stapels broodjes kaas/pindakaas/banaan of wit brood met salami. Ik glipte er midden in de nacht mijn bed voor uit…

Ook veranderde mijn lifestyle in een mum van tijd van redelijk sportief naar absolute couchpotato. De vermoeidheid die je kunt ervaren heeft mij het meest verrast tot nu toe en ik ging niet de goede kant op ☺
Hoogste tijd voor deze Challenge van Asja dus!

Mijn doelen:

- Optimale voeding en gezondheid voor mijzelf en mijn baby
- Overtollige extra zwangerschapskilo’s zoveel mogelijk beperken
- Mijn lichaam optimaal ondersteunen en zwangerschapsklachten beperken
- Zo fit mogelijk zijn voor de bevalling.

Stok achter de deur

De eerste week van de Challenge is een zucht van verlichting. Nu heb ik een houvast en een stok achter de deur. Ik eet gevarieerder en omdat alles zo goed beschreven staat hoef ik het niet allemaal zelf te bedenken.
Wel ben ik vrij druk dus maak ik alles voor 2 dagen klaar.
Mijn lijf gaat ook iets anders om met energie. Dus waar er soms 2 sneeën brood staat, pak ik er soms 3 of bevatten mijn fruitmomenten wel 3 stuks.

Mijn persoonlijke zwangerschapstips

- Zelf heb ik het om de haverklap heel koud (zelfs met deze warme september!) dus doe ik in mijn thee verse gember. Het verwarmt je van binnen en werkt ook goed tegen misselijkheid. En de kruik is werkelijk waar de beste uitvinding ooit ☺

Vragen aan Asja

Je krijgt overal de do’s en don’ts om je oren… Zoals bepaalde thee en oppassen met vitamine A. In de eerste week komt propolis en goede stoelgang thee aan bod. Hoe moet ik hiermee omgaan?

Volgende week

Met jaloezie lees ik hoe Asja schrijft over haar heerlijke badrituelen voor het slapen gaan. Mijn lieve vrienden zullen deze week dan ook een bad voor mij bouwen! Hebben jullie nog tips en adviezen over die ene lekkere olie of badzout voor mij?

Tot volgende week!

Liefs, Sandra

 

ANDERE BLOGS:

mindset2
16
sep
2014

De rol van je mindset op weg naar je doel

Lees meer »
miso 2
24
feb
2014

Wat is miso?

Lees meer »
Feestdagen
23
dec
2012

Gezond tijdens de feestdagen

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie