BLOG

Granaatappel, positieve effecten ervan op je gezondheid

Granaatappeltje

 

Alle groenten en fruit zijn gezond, maar er zijn er toch wel, die een extra sterretje verdienen. Eén daarvan is de granaatappel. Wist je dat granaatappels echt super gezond zijn?

Vandaag ben ik daarom gestart met granaatappel-sinaasappelsap. Je maakt het heel eenvoudig, door de granaatappel net als de sinaasappel uit te persen. Het gaat het makkelijkst als je een elektrische pers hebt. Je snijdt de granaatappel doormidden en perst de helften allebei uit. Je moet misschien iets meer druk uitoefenen en een beetje rekening houden met spetteren, maar je hebt zo in no time een heerlijk glas sap. Bij het sap van de granaatappel heb ik ook het sap van twee sinaasappels gedaan. Echt een bijzonder lekker en gezond ochtendsapje was het resultaat!

Granaatappels bevatten stoffen die je immuunsysteem enorm versterken. Ze bevatten onder andere vitamine A, B en C, Kalium, foliumzuur, ijzer, antioxidanten en polyfenolen. Vooral ook die laatste twee betekenen enorm veel voor het beschermen van je lichaam tegen afvalstoffen en vervuiling.

Zeker als je niet helemaal gezond bent, kun je best eens wat vaker een granaatappeltje eten. Of drinken. Het sap drinken is net zo gezond als de vrucht eten. Maar natuurlijk ook als je uiterst gezond bent, zijn de granaatappels een waardevolle aanvulling op je menu!

Vanmiddag neem ik een salade met vers fruit tussendoor en ik voeg daar de pitjes van de granaatappel aan toe. Ik verwijder de pitjes voorzichtig met een vork uit de schil, nadat ik die doormidden heb gesneden. Een andere mogelijkheid om van de heerlijke pitjes te genieten is door ze doormidden te snijden en met de achterkant van een grote lepel op de schil te slaan. Je kunt er ook voor kiezen om de granaatappel in vieren te snijden, dan gaan de pitjes er nog makkelijker uit.

En het is niet alleen gezond, het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit!

Ik wens je een supergezonde dag toe!

 

ANDERE BLOGS:

Cress Collage
25
jun
2013

WiFi, hoe zit dat nou?

Lees meer »
Uit eten
29
aug
2015

Uit eten gaan zonder stress

Lees meer »
De levensstijl
13
dec
2013

Gezond boodschappen doen

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie