BLOG

Hoe ga je met het programma om als je buiten de deur eet

Lunch

 

Mijn tweede dag van de challenge.

Vandaag was ik niet de hele dag thuis. Dat komt mooi uit, want nu kan ik je laten zien hoe je in een restaurant gezonde keuzes kunt maken!

Mijn ochtendstart qua drinken, eten en beweging is hetzelfde als de eerste dag. Ook fruit tussendoor. Daarna was ik de hele middag en avond in Amsterdam. Ik heb nog steeds hele gezonde keuzes kunnen maken, ook al kon ik het programma van deze dag niet volgen.

Voor ik ging lunchen heb ik een lekkere kop verse muntthee gedronken. Daarna koos ik voor een heerlijke vegetarische risotto met aubergine uit de oven. Er was geen deeg bij en ik heb er geen brood bij genomen. Het was heerlijk genieten, terwijl ik toch een hele gezonde keuze kon maken.
Het is in een restaurant soms even zoeken, maar er is echt altijd een gezonde(re) keuze te maken. Durf te vragen om extra groenten of rauwkost in plaats van brood, of kies voor vegetarisch. Kijk uit met deeg en stokbrood, het zal zelden voorkomen dat het volkoren (spelt, zuurdesem) betreft.

Het vervolg van mijn dag was met water en verse muntthee ☺

Voor het diner heb ik warm water met citroen en gember gedronken, daarna een verse salade met onder andere bloemkool, avocado en biologische schapenkaas. Heerlijk!

’s Avonds heb ik niets meer gegeten, net als gisteren. Alleen een pot versgemaakte kruidenthee. Maar kies gerust voor vers of gedroogd fruit als je daar trek in hebt.

Helaas nog niet overal, maar in de meeste restaurants en lunchgelegenheden kun je echt iets vinden wat gezond of redelijk gezond is. Probeer vooral deegproducten te vermijden en de goede combinaties te volgen als je tijdens het volgen van het programma uit eten gaat.

Ik heb een heerlijke dag gehad en hoop dat je jouw tweede dag ook als heel fijn ervaart!

 

ANDERE BLOGS:

Biologisch.eten
9
okt
2013

Biologisch eten, is het altijd goed?

Lees meer »
spijsvertering
22
okt
2014

De Peristaltiek van de darmen

Lees meer »
de lekkerste winterthee
24
feb
2014

De lekkerste winterthee

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie