BLOG

Hoe vermijd je die snackzucht?

food man person eating

 

Hoe kunnen we van ongezonde snacks afblijven? Waarom hunkert ons lichaam er zo vaak naar? Meestal niet omdat we honger hebben, maar omdat we zin in een bepaald soort voedsel hebben. Vaak is er suiker in verwerkt. Waarom gebeurt dit en wat kun je doen om deze ongecontroleerde behoefte aan snacks te vermijden?

Neem drie stevige maaltijden per dag

Het allerbelangrijkste is dat je drie stevige maaltijden per dag nuttigt. Als je stevig ontbijt, zit je meestal tot de lunch redelijk vol. Stevig ontbijten betekent niet dat je heel veel eet, maar wel dat je het voedsel kiest dat goed vult. Denk bijvoorbeeld aan een havermoutontbijt. Dit ontbijt zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Daardoor krijg je niet zo snel snackaanvallen. Vaak voel je je dan voldaan als je een paar uur later vers fruit pakt. De middag is een ander verhaal. Bij veel mensen zit er vaak te veel tijd tussen lunch en diner. Als je ‘s avonds wat later eet, is de kans groot dat je het niet volhoudt. Dan pak je net op het laatste moment iets waarvan je later wellicht spijt krijgt. Dit moment kun je onder controle krijgen door het vóór te zijn. Wacht niet totdat je je verstand niet meer kunt volgen, maar pak ruim daarvoor een gezonde snack. Met een gevulde maag ben je weer de baas over je keuzes.

Haal geen ongezonde snacks in huis 

Haal geen ongezonde snacks in huis en zorg dat je thuis altijd vers fruit hebt liggen. Als je behoefte aan iets lekkers hebt, kun je dan vers fruit pakken en merk je snel dat de snackaanval zakt. Doe ook geen boodschappen op een lege maag om te voorkomen dat je impulsief de verkeerde producten in je winkelwagen gooit. Hiermee maak je het makkelijker voor jezelf, want denken aan snack is anders dan de snack kunnen zien en ruiken. Als je snack voor je neus ziet liggen en ernaar ruikt, worden je speekselklieren en je maag geactiveerd. Daardoor wordt het moeilijker om de snackaanval te weerstaan.

ANDERE BLOGS:

Bietensap
29
sep
2012

Begin de dag met een vers sapje

Lees meer »
Yoghurt
7
apr
2013

Verschil tussen yoghurt, biogarde en kwark

Lees meer »
Granaatappeltje
21
okt
2014

Granaatappel, positieve effecten ervan op je gezondheid

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie