BLOG

Hoe zorg je ervoor dat je voldoende groenten binnenkrijgt?

food vegetables meal kitchen

 

We eten volgens het Voedingscentrum veel te weinig groenten, maar hebben dit vaak niet door. Ons lichaam heeft iedere dag groente nodig. Niet alleen vanwege de vitaminen en mineralen die erin zitten, maar ook vanwege de vezels die onze spijsvertering verbeteren en ervoor zorgen dat onze darmen goed werken.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram per dag haalt slechts 2 procent van onze Nederlandse bevolking. Haal jij dit? Veel mensen overschatten hoeveel groenten ze eten en krijgen slechts de helft binnen van wat ze nodig hebben. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende groenten binnenkrijgt zonder dit de hele dag bij te moeten houden en te moeten wegen hoeveel gram groenten je hebt gegeten? Je moet natuurlijk ook geen last van stress krijgen. Ik geef je graag een paar tips.

Tip 1

Eet groenten niet alleen tijdens je warme maaltijd, maar ook tijdens je lunch en als tussendoortje. Je hoeft er niet altijd een salade van te maken. Tijdens je lunch en tussendoor kun je losse groenten nemen. Denk aan worteltjes, radijsjes, tomaatjes en komkommer.

Tip 2

Verwerk groenten in je gerechten. Bijvoorbeeld een wok van broccoli, bloemkool, paddenstoelen, paprika, sperziebonen, snijbonen, courgette, aubergine, knoflook en prei met gekookte volkoren rijst, quinoa, rijstspaghetti of gebakken kipfiletblokjes erdoorheen.

Tip 3

Maak regelmatig een smoothie met groenten en fruit. Met een glas smoothie per dag krijg je al meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen. Neem één soort bladgroente naar keuze, bijvoorbeeld spinazie, en doe deze samen met twee of drie favoriete soorten fruit in de blender.

Nog nooit smoothie gemaakt? Dan heb ik hier een paar eenvoudige recepten voor je.

Spinazie-ananas smoothie 

Ananas-munt smoothie

Groene smoothie met venkel en peer

Groene smoothie met avocado, banaan en bleekselderij

Frambozensmoothie 

ANDERE BLOGS:

Paas ontbijt
1
apr
2015

Paasontbijt

Lees meer »
Gezichtsmasker
29
sep
2012

Gezichtsmaskers

Lees meer »
spijsvertering
22
okt
2014

De Peristaltiek van de darmen

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie