BLOG

Kokoswater als sportdrank

Kokoswater

 

Kokoswater is het water dat in een kokosnoot zit als je hem opensnijdt. Het is anders dan kokosmelk die van vruchtvlees wordt gemaakt.

Rijke bron van vitaminen en mineralen

Kokoswater is onder andere een rijke, natuurlijke bron van vitaminen B2 en C en essentiële mineralen zoals calcium, magnesium en kalium.

Kokoswater neutraliseert zuurgraad van het bloed

Mineralen zijn fysiologisch gezien elektrolyten. Ze reguleren de zuurgraad van ons bloed die niet boven een bepaald niveau mag stijgen. Tijdens intensief sporten wordt in onze spieren melkzuur aangemaakt, dat vervolgens in de bloedbaan terechtkomt. De zuurgraad van het bloed stijgt dan. Calcium en magnesium zijn verantwoordelijk voor het neutraliseren van de zuurgraad. Een tekort aan deze mineralen kan leiden tot voortdurende aanspanning van spieren waardoor spiekkramp kan ontstaan.

Ideale sportdrank

Het bevat ook een matige hoeveelheid natuurlijke suikers die ervoor zorgen dat je op een natuurlijke manier energie krijgt. Het helpt tegen uitdroging. Vooral tijdens het sporten heeft je lichaam extra veel behoefte aan vocht omdat je veel vocht met het transpireren verliest. Dat moet snel aangevuld worden zodat je cellen niet uitdrogen. Kokoswater is een isotone drank. Dat is ideaal voor de snelle opname door lichaamscellen. Daarom is kokoswater een natuurlijke sportdrank die naast het compenseren van het vochtverlies ook het vitaminen- en mineralenverlies door hoge fysieke inspanningen aanvult. Dat houdt de elektrolytenbalans optimaal, ook als er veel fysieke stress van het lichaam wordt gevraagd.

ANDERE BLOGS:

Fruit
4
dec
2013

Fruit bij het diner, kan dat?

Lees meer »
Deeljouwrecept
29
sep
2012

Deel jouw recept met anderen

Lees meer »
Feestdagen
23
dec
2012

Gezond tijdens de feestdagen

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie