BLOG

Kokoswater als sportdrank

Kokoswater

 

Kokoswater is het water dat in een kokosnoot zit als je hem opensnijdt. Het is anders dan kokosmelk die van vruchtvlees wordt gemaakt.

Rijke bron van vitaminen en mineralen

Kokoswater is onder andere een rijke, natuurlijke bron van vitaminen B2 en C en essentiële mineralen zoals calcium, magnesium en kalium.

Kokoswater neutraliseert zuurgraad van het bloed

Mineralen zijn fysiologisch gezien elektrolyten. Ze reguleren de zuurgraad van ons bloed die niet boven een bepaald niveau mag stijgen. Tijdens intensief sporten wordt in onze spieren melkzuur aangemaakt, dat vervolgens in de bloedbaan terechtkomt. De zuurgraad van het bloed stijgt dan. Calcium en magnesium zijn verantwoordelijk voor het neutraliseren van de zuurgraad. Een tekort aan deze mineralen kan leiden tot voortdurende aanspanning van spieren waardoor spiekkramp kan ontstaan.

Ideale sportdrank

Het bevat ook een matige hoeveelheid natuurlijke suikers die ervoor zorgen dat je op een natuurlijke manier energie krijgt. Het helpt tegen uitdroging. Vooral tijdens het sporten heeft je lichaam extra veel behoefte aan vocht omdat je veel vocht met het transpireren verliest. Dat moet snel aangevuld worden zodat je cellen niet uitdrogen. Kokoswater is een isotone drank. Dat is ideaal voor de snelle opname door lichaamscellen. Daarom is kokoswater een natuurlijke sportdrank die naast het compenseren van het vochtverlies ook het vitaminen- en mineralenverlies door hoge fysieke inspanningen aanvult. Dat houdt de elektrolytenbalans optimaal, ook als er veel fysieke stress van het lichaam wordt gevraagd.

ANDERE BLOGS:

foto badrituelen
8
okt
2014

Badrituelen tijdens de zwangerschap

Lees meer »
Gezichtsmasker
29
sep
2012

Gezichtsmaskers

Lees meer »
Paas ontbijt
1
apr
2015

Paasontbijt

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie