BLOG

WiFi, hoe zit dat nou?

Cress Collage

 

Dit is een vraag waar veel mensen mee rondlopen. Door de opkomst van draadloze apparatuur is het gebruik van WiFi de laatste jaren gegroeid. Wat begon als een briljante uitvindingen, werd steeds meer een techniek onderhevig aan discussie. Toen kwam het waterkers onderzoek van de vijf Deense scholieren.

Het prijswinnende onderzoek werkte als volgt: vijf jonge dames plaatsten zes schoteltjes met zaadjes uitgestrooid op watten tussen Wi-Fi-routers en zes vergelijkbare schoteltjes als controle in een ander lokaal zonder de stralingsbronnen. De hele tijd gaven ze de schoteltjes netjes water en na dertien dagen besloten ze de tuinkers af te knippen en te drogen. Ze telden hoeveel zaadjes er op elk bordje ontkiemd waren, met een verbluffend resultaat: de bestraalde zaadjes waren aanzienlijk minder ontkiemd.

De wereldpers pakte dit onderzoek heel snel op en wetenschappers buitelden over elkaar heen om het onderzoek te bevestigen of te ontkrachten. Eindelijk was het schadelijke effect van WiFi en straling in het algemeen aangetoond. Maar, zeiden andere wetenschappers, het resultaat was volledig onbetrouwbaar want het waren twee ruimtes met verschillen in temperatuur, oppervlakte en luchtdoorstroom. Kortom: de discussie blijft.

Wat we wel kunnen zeggen is dat straling in ieder geval enigszins effect heeft op de groei van de kiemen, want ook al waren de critici het nog zo oneens met het onderzoek, ze konden niet ontkennen dat het gebrek aan ontkieming te maken zou kunnen hebben met de straling. En het algemeen bekende feit dat straling je lichaam opwarmt, is al een schadelijk feit op zich. Denk dus altijd goed na waar je je apparatuur plaatst. Zorg dat je router niet dichtbij je bed of bank staat, leg je telefoon ’s nachts niet naast je hoofd en ga bewust om met je WiFi-gebruik. Onze gezondheid is immers ons meest waardevolle bezit en dat is het enige wat telt.

 

ANDERE BLOGS:

Biologisch.eten
9
okt
2013

Biologisch eten, is het altijd goed?

Lees meer »
Soja
29
apr
2013

Soja: een gezonde vleesvervanger, maar ook beter voor het milieu?

Lees meer »
Kleurrijketen
2
okt
2016

Kleurrijk eten

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie