…met gevuld bladerdeeg, croissants, hartige soezen, muffins, groentegerechten en uiteraard verse lentegroenten...
Ook het paasontbijt kun je lekker en gezond maken. Hier deel ik graag mijn inspiratie met jou. Wordt dit ook jouw paasontbijt?
Dit paasontbijt is samengesteld uit recepten en producten die goed met elkaar combineren. En zoals je weet als je De Levensstijl Methode volgt, is een goede combinatie van je maaltijd heel belangrijk voor een optimale spijsvertering en stofwisseling.
Het is ontzettend fijn als je van je feestelijke paasontbijt kunt genieten, maar het is ook fijn als je kunt nagenieten zonder last te hebben van een opgeblazen buik, buikpijn, winderigheid, constipatie en andere spijsverteringsklachten die je vermoedelijk zou krijgen als je alles door elkaar eet.
Een glas vers sap als start
Begin je paasontbijt met een lekker glas vers geperste jus d’orange of versgemaakt bietensap met peer. Dit recept vind je hier.
Denk aan verse groenten
Verse (rauwe) groenten zorgen ervoor dat je voedsel beter verteert. Daarnaast zitten ze boordevol vitaminen en mineralen. Vergeet daarom niet om een mooie schotel met verse lentegroenten op tafel te zetten. Bijvoorbeeld radijsjes, paprika, tomaatjes, komkommer, worteltjes, avocado, ijsbergsla, raapstelen. Leg er bijvoorbeeld verse koriander, peterselie of dille op. Versier je bord op deze manier zodat alles er kleurrijk, feestelijk en smakelijk uitziet!
Eigen brood
Als je je eigen brood wilt bakken, klik dan hier voor het recept voor Volkoren speltbrood zonder gist.
Zo maak je je paasontbijt gevarieerd en lekker!
Het recept Gevulde courgette vind je hier.
Het recept Rode paprika met humus vind je in mijn boek Slank & Fit! Het Kookboek op pagina 69.
Het recept Hartige soezen vind je in mijn boek Gezonde taarten op pagina 141.
Het heerlijke recept van Timothea Berghuys Hartige muffins vind je in mijn boek Gezonde taarten op pagina 139.
Heerlijke croissants
Croissants kun je heel eenvoudig maken met volkoren bladerdeeg van de natuurwinkel. Leg een plakje bladerdeeg op een plankje, leg er een plakje geitenkaas op (biologisch, zonder E nummers) en rol de croissant vanuit een hoek in. Klop een eierdooier en bestrijk daarmee de croissants. Leg ze circa 20 minuten in de oven. Kijk regelmatig of ze al klaar zijn, tenslotte kan jouw oven verschillen van de mijne.
Mijn favoriete recept Gevuld bladerdeeg vind je hier. Voor dit recept kun je je eigen inspiratie gebruiken bij het maken van de vulling. Alle soorten groente kun je proberen tot je je favoriete vulling hebt ontdekt.
Ik wens je gezellige en sfeervolle Pasen toe met veel liefde, warmte en lieve mensen om je heen! Eet smakelijk!
Liefs,
Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Plaats een reactie