BLOG

Slim boodschappen doen

Boodschappen

 

Verantwoord gewicht verliezen en de gezondheid op topniveau brengen begint met het in huis halen van de juiste producten. Toch kan dit soms lastig zijn, omdat de verleidingen in de supermarkt groot zijn. Daarom geef ik je graag wat tips over hoe je slim boodschappen doet.

Tip 1: Maak een boodschappenlijstje

Dit lijkt misschien voor de hand liggend maar een boodschappenlijstje helpt om alleen de producten aan te schaffen die je nodig hebt. Bedenk wat je de komende week wilt eten en schrijf de ingrediënten op het lijstje. Zo ben je verzekerd van verantwoorde, gezonde maaltijden.

Tip 2: Ga na het eten boodschappen doen

Honger maakt rauwe bonen zoet. Alles is dus lekker als je met een lege maag boodschappen gaat doen. Doe je boodschappen het liefst na het eten en met een boodschappenlijstje. Als je honger hebt, wordt namelijk alles in een winkel lekker en koop je vaak impulsief lekkere, maar ongezonde dingen. Snoepjes, koekjes en chips zijn vaak de eerste dingen die je in je mandje gooit. Zonde! En als je het eenmaal in huis hebt, is de drempel om het ook op te eten heel laag. Met een verzadigd gevoel boodschappen doen ben je beter bestand tegen verleidingen.

Tip 3: Lees de etiketten

De voedingsindustrie is vooral erop gericht om zo snel en zo goedkoop mogelijk te produceren. Helaas gaat dit ten koste van de kwaliteit van de producten. Kijk daarom goed naar het etiket. Producten met geur-, kleur- en smaakstoffen en E-nummers kun je beter vermijden. Koop liever producten met verse ingrediënten, waardoor je afvalt, fitter wordt en er beter uitziet.

Vermijd dus producten met de volgende ingrediënten:

- E-nummers
- Toegevoegde suiker
- Aspartaam en andere kunstmatige stoffen
- Gemodificeerd (mais en tarwe)zetmeel
- Tarwebloem
- Plantaardig vet, gedeeltelijk gehard
- Gehydrogeneerd vet
- Toegevoegde, kunstmatige vitaminen en mineralen

Als het op de ingrediëntenlijst staat, is het kunstmatig toegevoegd en dus geen onderdeel van het natuurlijke product. Lekker laten staan dus als je je gezondheid op topniveau wil krijgen en houden! Je doet je lichaam er een groot plezier mee. In het begin is het even wennen, maar op een gegeven moment vind je kunstmatig bewerkte producten ook niet meer lekker. Net als het wennen aan thee zonder suiker. Eerst is het wat smakeloos, maar op een gegeven moment kan en wil je niet meer anders!

Tip 4: Koop meer groenten en fruit

Groenten en fruit zitten boordevol vitaminen, mineralen, sporenelementen, vezels en water. Alle voedingsstoffen die een lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Om waardevolle voedingsstoffen binnen te krijgen kan je een lekkere fruitsalade maken.

 

ANDERE BLOGS:

mindset2
16
sep
2014

De rol van je mindset op weg naar je doel

Lees meer »
Alcohol feestdagen
18
dec
2012

Omgaan met alcohol tijdens de feestdagen

Lees meer »
foto badrituelen
8
okt
2014

Badrituelen tijdens de zwangerschap

Lees meer »