BLOG

Zo ziet er mijn dagindeling uit: één en al feest!

Asja dagindeling

 

Vandaag startte ik de dag met het vrolijk wakker worden. Niet dat ik er een speciale reden voor had, maar ook geen reden om niet vrolijk te zijn ☺. Voordat ik mijn ogen opendeed, besloot ik vast dat ik een geweldige dag zou hebben. Ik stond op, liep naar beneden naar de keuken en nam een beker lauw water met daarin het verse sap van een halve citroen. Daarna een vol glas met versgeperst sinaasappelsap. Heerlijk!

Als ik in de ochtend na het wakker worden naar beneden kom, zet ik altijd direct mijn favoriete vrolijke dansmuziek aan en schuifel ik dansend door de kamer op de ritme van de muziek. Misschien zeg je nu ‘ik kan niet dansen’. Maar dat hoef je ook niet te kunnen. Ik ben ook geen dansgoeroe, ik doe maar wat ;-). Dus de eerste beweging heb ik al zonder moeite te pakken ☺. Dansen brengt al je spieren in beweging en geeft je daarnaast een euforisch gevoel van blijdschap. Bovendien hoef je daar geen extra tijd voor vrij te maken. Dansend maak ik dus mijn citroenwater en sap klaar. Maar als dat klaar is, zet ik weer een andere rustgevende muziek aan, ga met mijn drankjes op de bank zitten en rustig drinken. Dat kost mij 5 minuten tijd, maar zo heb ik ook mijn eerste ontspanningsmomenten gehad.

Ik barstte van de energie en dus ben ik een kwartiertje gaan joggen. Daarna ben ik direct aan de slag gegaan met de oefeningen uit het boek, lekker gedoucht en met koud afgespoeld.

Als ontbijt heb ik gesmuld van een flinke stuk appelkaneelcake (heb ik verdiend vind ik na al mijn ochtendrituelen ☺). Die heb ik de avond daarvoor gemaakt. Deze cake staat in mijn boek Gezonde Taarten, maar ik heb het volkoren speltmeel vervangen door boekweitmeel en de druivensuiker door kokosbloesemsuiker. Dus nog een stapje gezonder. Natuurlijk at ik daarbij wel een verse rauwkostsalade met spitskool en tomaat ☺.

Mijn alle ochtendrituelen hebben ruim een uur geduurd. Nu was het een weekend en had ik daar alle tijd voor. Doordeweeks sport ik vaak in de avond, maar de overige ochtendrituelen blijven hetzelfde. Desnoods sta ik een half uurtje eerder op.

Tussendoor dronk ik verse kruidenthee, je had het vast al verwacht hè? Je kunt er ook zó mee variëren, het blijft me smaken. Ik hoop jou ook!

Voor ik ging lunchen, heb ik ruim de tijd genomen om even te ontspannen na al het werk dat ik in de loop van de ochtend heb gedaan. Wist je, dat je eten veel beter verteert, als je ontspannen bent? Het is daarom ook echt een enorme aanrader om ervoor te zorgen dat je even (al is het maar vijf minuten) ontspant voordat je gaat eten. Dit kan door naar muziek te luisteren, door te mediteren of door een Mindfulness oefening te doen. Maar van de zon genieten of je op je ademhaling concentreren kan ook al bijzonder ontspannend werken.

Ik koos vandaag voor een lunch met een heerlijke schuimomelet met groenten en een rauwkostsalade. Een aanrader! De omelet wordt zo schuimig door de eiwitten van de dooiers te scheiden en apart op te kloppen. Alles mengen met geroerbakte groenten en even om en om bruin bakken. Meer moeite is het niet. En het smaakt heerlijk.

’s Middags dronk ik als extraatje een heerlijke smoothie. Mocht je een leuke suggestie willen, kijk dan gerust eens bij de recepten.

Het diner was deze keer dat van het 12 weken programma. En ’s avonds…. Je weet het vast al…. Een heerlijke pot kruidenthee! En omdat het weekend was en ik ineens trek in iets lekkers had, nam ik een stukje lovechock bij mijn thee ☺.

Mijn dag was één en al feest. Ik ging met een vrolijk en voldaan gevoel naar bed om de volgende dag op dezelfde manier te starten. Mijn beslissing vanochtend heb ik waargemaakt! ☺

Liefs,

ANDERE BLOGS:

slaap
29
sep
2012

Reken af met onregelmatige slaaptijjden

Lees meer »
groentenfruit
29
maa
2016

Seizoensgroenten & fruit

Lees meer »
Bietensap
29
sep
2012

Begin de dag met een vers sapje

Lees meer »

Reacties

Plaats een reactie