BLOG

De kracht van de ontspanningsmassage

Massage

 

Vrijwel elk systeem van het lichaam wordt positief beïnvloed door een massage, direct of indirect.

Het skelet:

wordt indirect beïnvloed door een massage. Verbeterde circulatie van bloed brengt zuurstof en voedingsstoffen naar de botten. Stijfheid en pijn kan worden verminderd. Als de spieren zachter en flexibeler worden dan neemt je vermogen tot soepel bewegen toe.

Het spierstelsel:

Sommige massage bewegingen ontspannen en rekken de spieren, verminderen de spierspanning en kramp. Massage maakt ook de spieren meer flexibel door deze vermindering van spierspanning. Spieren die vermoeid zijn door sport worden sneller hersteld door massage.

Het zenuwstelsel: Kalmerende massage kan verlichting bieden bij prikkelbaarheid en stress gerelateerde aandoeningen zoals slapeloosheid en spanningshoofdpijn. Als massage wordt ingezet om de energiestroom te stimuleren, kan massage vermoeidheid en lethargie verlichten.

Circulatiestelsel:

Massage verbetert de doorstroming van het bloed waardoor huid en organen van meer voedingsstoffen worden voorzien.

Lymfestelsel:

Zachte massage stimuleert het lymfesysteem, dat duidelijk het lichaam van een ophoping van afvalproducten afhelpt. Het ontspannende effect van de massage kan stress verlichten, wat een absolute boost is voor het immuunsysteem.

Ademhalingsstelsel:

Naarmate je meer ontspant tijdens een massage, wordt de ademhaling trager en dieper. Hiermee wordt het circulatie systeem via de longen efficiënter.

Spijsverteringsstelsel:

Massage helpt ontspannen en kan daarom helpen de peristaltiek van de darmen te verbeteren. Dit kan een balancerend effect op het gehele spijsverteringssysteem hebben.

Urinestelsel:

Afvalstoffen die zijn uitgebracht tijdens de massage worden via het bloed naar de nieren getransporteerd waarna ze kunnen worden uitgefilterd en verwijderd.

Vrouwelijk voortplantingssysteem:

menstruele problemen, zoals menstruatiepijn en PMS kan worden verlicht door de ontspannende werking van massage, net als symptomen van de menopauze.

 

ANDERE BLOGS:

DLM
13
dec
2013

De Levensstijl Methode

Lees meer »
Gezichtsmasker
29
sep
2012

Gezichtsmaskers

Lees meer »
Rabarber
3
mei
2013

Is rabarber gezond?

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie