BLOG

Hoe gezond zijn watermeloenen?

Watermeloen

 

Watermeloenen zijn tegenwoordig bijna het hele jaar door verkrijgbaar, maar het lekkerst zijn ze natuurlijk in de zomer. Watermeloenen zijn niet alleen erg lekker, maar ook heel gezond. Ze bestaan voor 95% uit water en zijn daarom een ideale dorstlesser voor in de warme periode. Alsof de natuur er rekening mee heeft gehouden door watermeloenen een seizoensfruit van de zomer te maken. In deze periode hebben ze dan ook de hoogste voedingswaarde. Ze zijn rijk aan vitamine C en bètacaroteen en mineralen, zoals calcium, magnesium, kalium, ijzer en zink. Bètacaroteen wordt in ons lichaam omgezet in vitamine A. Deze vitamine helpt onze huid, haar en ogen gezond te houden. Als je huid te veel aan de zon is blootgesteld waardoor de huidcellen zijn beschadigd, helpt vitamine A om ze te herstellen. Daarnaast werkt vitamine A in ons lichaam als antioxidant en beschermt daarmee de cellen tegen vrije radicalen.

Vanwege een hoog gehalte aan kalium hebben watermeloenen een bloeddrukverlagend effect. Dat is goed voor je hart en bloedvaten. Kalium draagt ook bij aan gezondere nieren. Overmaat aan eiwitten in het voedingspatroon, zoals bij eiwitdiëten, verhoogt de hoeveelheid urinezuur in het bloed. Urinezuur kan nierstenen veroorzaken. Kalium verlaagt de hoeveelheid urinezuur. Dat vermindert de kans op nierschade en de vorming van nierstenen.

Watermeloen past ook perfect in je voedingspatroon wanneer je wilt afvallen. Je zou kunnen denken dat watermeloenen je tegenwerken bij het afvallen vanwege een hoog gehalte aan fructose. Maar dit nadelige effect krijg je alleen als je watermeloen met andere voedingsmiddelen combineert.

ANDERE BLOGS:

Feestdagen
23
dec
2012

Gezond tijdens de feestdagen

Lees meer »
Granaatappeltje
21
okt
2014

Granaatappel, positieve effecten ervan op je gezondheid

Lees meer »
Paas ontbijt
1
apr
2015

Paasontbijt

Lees meer »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie