BLOG

Nooit meer migraine

1137904130 3611

 

Migraine komt in Nederland aanmerkelijk meer voor dan in alle andere Europese landen. Migraine komt voornamelijk voor bij mensen van 25 tot 45 jaar. Vrouwen hebben 3x zo vaak migraine dan mannen.
Ben jij ook één van de mensen die regelmatig migraine aanvallen hebben, dan is het tijd om er een einde aan te maken. In deze blog neemt DLM coach Inge van der Wijden je mee in haar verhaal. Ze is volledig van migraine af en kan ook jou helpen om er af te komen. 
Onderaan kun je meer informatie lezen over migraine. 

Weekenden en vakanties
In het weekend was het vaak raak. Het begon altijd met het zien van rare vlekken en slierten. Dan wist ik het al: migraine. Knettergek kon ik er van worden, dat ik alweer noodgedwongen moest stoppen met alles waar ik mee bezig was. Maar het allervervelendst vond ik het, als ik tijdens de vakanties niet anders kon dan mijn bed opzoeken, het liefst in een donkere kamer. De rest van het gezin moest het dan zonder mij stellen. Een migraineaanval duurde enkele uren en als het over was, begon het weer opnieuw. Soms wel drie dagen achter elkaar. En dan voelde ik me nog minstens een dag alsof ik net een bevalling achter de rug had.

Iets met teveel hooi en een vork
Heel lang dacht ik dat het kwam omdat ik teveel hooi op mijn vork nam. Teveel werk willen doen in te weinig tijd. Veel te veel ballen in de lucht willen houden. Gaan voor het mooiste resultaat en de complimenten, terwijl alles wat ik daarvoor van mezelf moest doen, niet in mijn agenda paste. En vooral niet in mijn hoofd.

Ik leefde al ‘hartstikke gezond’
Gelukkig weet ik nu dat de migraine niet alleen werd veroorzaakt door de hoeveelheid eisen die ik aan mezelf stelde. Het kwam ook door mijn voedingspatroon. Ik wist niet beter of ik leefde ‘hartstikke gezond’. Iedere dag groenten en fruit enzo. Tot ik in aanraking kwam met Asja en de Levensstijl Methode. Wat een onvoorstelbare eyeopener was dat zeg! De diepgaande inzichten over de kwaliteit en vooral de combinaties van voeding waren een totale openbaring voor mij.

Ik had er álles voor over
Als je me tien jaar geleden had verteld dat ik nooit meer migraine zou hebben als ik twee dingen zou toepassen in mijn leven, dan was ik bereid geweest om mijn complete bankrekening ervoor leeg te halen. En nu is het zo! Ik héb nooit meer migraine. De aanvallen zijn voorgoed verleden tijd en mijn weekenden en vakanties zijn vrij van bonkende en alle aandacht opeisende hoofdpijn, donkere kamers, ‘laat me maar even’ en spuugbakjes.

De remedie
Er zijn twee dingen geweest die ervoor hebben gezorgd dat ik van de migraine afkwam. Eén van die twee is het volgen van de levensstijlmethode. Geen dieet of ander tijdelijk scenario, maar een dagelijkse stijl van leven. Ik zou niet meer terug willen naar mijn oude levensstijl en dat is niet alleen omdat ik graag verlost wil blijven van migraine. Weten dat je werkelijk gezond leeft is heerlijk en je merkt het aan alles.

Gouden duo
Misschien heb je migraine en denk je dat je, als je volgens de levensstijlmethode eet en drinkt, van je migraine af bent. Dat is heel goed mogelijk, maar er is nog iets wat heel belangrijk kan zijn. Voor mij heeft de combinatie van de levensstijlmethode en het aanpakken van mijn gebrek aan zelfvertrouwen geholpen. Want weet je, aan al dat gestress om goede resultaten te halen en om waardering uit mijn omgeving te krijgen, lag onzekerheid ten grondslag. Zodra ik had afgerekend met de onzekerheid kon ik de lat voor mezelf lager leggen. Minder (belachelijk) hoge eisen aan mezelf stellen leidde ertoe dat ik mezelf veel meer rust gunde. Deze rust, in combinatie met de levensstijlmethode is echt een gouden duo als je van je migraine af wilt komen. Ik ben nu al jaren gespecialiseerd in het begeleiden van (te) druk bezette, perfectionistische vrouwen die meer rust en zelfvertrouwen willen ervaren. Als jij van je migraine (of van andere gezondheidsklachten, onrust of gepieker) af wilt komen, dan nodig ik je van harte uit voor een kopje kruidenthee of voor een skypegesprek ☺.

Inge van der Wijden
coachinge.nu


Wat is migraine?

Migraine is een aandoening waarbij, na een tijdelijke vernauwing van bloedvaten in de hersenen, aanvallen ontstaan die ervoor zorgen dat de bloedvaten zich juist verwijden. De aanvallen gaan gepaard met diverse klachten waarvan de kloppende hoofdpijn de meest bekende is.

Aura
Een deel van de mensen met migraine heeft migraine met aura waarbij de hoofdpijn wordt voorafgegaan door het zien van flikkeringen of zigzaglijnen, door gevoelloosheid in armen, handen en/of gezicht of door het niet meer goed uit je woorden kunnen komen en concentratieverlies.

De kloppende hoofdpijn, aura en het concentratieverlies kan enkele uren tot dagen aanhouden.

Waardoor wordt een migraineaanval uitgelokt?

  • stress
  • vermoeidheid
  • hevige emotie
  • te weinig of te veel slaap
  • hormonale veranderingen
  • plotselinge beeindiging van drukke activiteiten / stress
  • voeding

Bronnen:
Volksgezondheidenzorg.info
Erasmusmc.nl

 

ANDERE BLOGS:

Cursus Stress Management
10
nov
2012

Bescherm je lichaam tegen stress

Lees meer »
Soja
29
apr
2013

Soja: een gezonde vleesvervanger, maar ook beter voor het milieu?

Lees meer »
Meditatie
29
sep
2012

Mediteren

Lees meer »

Reacties

  • physiotutors schreef op 18 november 2022:

    Migraine kan heel vervelend zijn, vooral als men extra stress en inspanning ervaart. Dry-needling therapie bij de fysiotherapeut kan ook eventueel helpen om enkele hoofdpijn klachten te verminderen. Tijdens dry-needling worden specifieke spiergroepen getarget en behandeld.

  • Maickel de Ruijter schreef op 5 december 2016:

    Wat fijn om te lezen dat je jou trigger hebt gevonden wat betreft migraine. Mijn vriendin heeft heel veel last gehad van erge hoofdpijn/migraine, maar bij haar kwam het (waarschijnlijk) niet door de trigger die hierboven worden benoemd (bij de hartjes). Ze had een scoliose in haar rug, waardoor haar nek en schouder spieren te gespannen werden. via Krullaards Perfect Reset is haar rug weer recht gezet en na enkele weken merkten we dat haar hoofdpijn/migraine minder geworden is.

    Misschien dat je hier andere mensen mee kunt helpen tijdens het skype gesprek.

    Groet, Maickel

Plaats een reactie