BLOG

Voedselhypes, volg jij het nog?

food salad restaurant person

 

Als het om voeding gaat, weten veel mensen vaak niet meer wat wel en niet gezond is. Roomboter of margarine? Wel of geen brood? En zijn eieren écht nou zo ongezond als The Green Happiness beweert? Online worden we bedolven onder dikwijls tegenstrijdige informatie over gezondheid en voeding dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. De commotie rondom The Green Happiness bewijst dit maar weer... Iedereen is vrij om zelf te bepalen welke voedingsfilosofie hij of zij kiest, maar het is niet nodig om zo’n beetje alle voedingsmiddelen uit te sluiten om gezond te zijn.

Angst

Wat zeker niet gezond is, is de angst om íets te eten. Angst veroorzaakt een verhoogde productie van adrenaline in ons lichaam. Adrenaline verstoort weer de hele spijsvertering, waardoor voedsel niet optimaal kan worden afgebroken. Ongeacht hoe gezond je hebt gegeten, angst belemmert dus de vertering van je voedsel. Het klinkt misschien raar, maar mensen die in alle rust zonder stress iets ongezonds eten, ervaren minder negatieve effecten op hun gezondheid dan mensen die met angst en stress iets gezonds eten.

Combinatie

Bewust eten, daar gaat het om. Iedereen weet inmiddels dat geraffineerde suikers slecht zijn. Maar ben jij dol op een ijsje? Eet het dan een keer bewust en geníet ervan. Als je bewust bent van het feit dat iedere dag ijs eten niet goed is voor je gezondheid, dan ga je dat alleen op speciale momenten eten. Je wordt niet ziek van één keer iets ongezonds eten. En de vraag blijft, wat is ongezond? De meeste voedingsmiddelen hebben zowel positieve als negatieve eigenschappen. Het gaat om het complete plaatje. Niet alleen wat je eet is belangrijk, maar ook de combinatie van wat je bij elkaar eet. Hoe eenvoudiger je bord is samengesteld hoe makkelijker je lichaam je voedsel kan verteren. De voedingswaarde wordt dan optimaal door je lichaam benut en afvalstoffen worden op een normale manier uitgescheiden. Om het kort en simpel te houden: gezondheidsproblemen ontstaan wanneer ons lichaam meer afvalstoffen ophoopt dan we kunnen uitscheiden.

De Levensstijl Methode

Volgens De Levensstijl Methode eet je gevarieerd en krijg je alle onmisbare voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen, in de juiste verhouding binnen. Daarnaast worden afvalstoffen dagelijks optimaal afgevoerd. Dus je kunt ook van een heerlijke maaltijdsalade met gekookte eieren of een omelet genieten als je daar zin in hebt!

ANDERE BLOGS:

slaap
29
sep
2012

Reken af met onregelmatige slaaptijjden

Lees meer »
De Levensstijl Methode
13
dec
2013

Opzienbarend resultaat

Lees meer »
Yoghurt
7
apr
2013

Verschil tussen yoghurt, biogarde en kwark

Lees meer »

Reacties

Plaats een reactie